Banner 980x90

Biznesa profili – vērtīgi papildspēki tavam uzņēmumam!

Ikviena uzņēmuma mērķis ir iegūt iespējami plašāku klientu loku un stabilas pozīcijas tirgū. Mūsdienās, lai to nodrošinātu, iespējas ir ļoti plašas un pieejamas jebkuram, un tās noteikti jāizmanto. Šajā interneta laikmetā spēcīgākais instruments biznesa izaugsmes veicināšanai ir digitālais mārketings, tostarp profesionāls, pārdomāts un oriģināls saturs, izvietots uzticamos un populāros kanālos, kas ļauj tikt pamanītam apmeklētākajos meklēšanas pārlūkos – Google, Yandex, Bing un citos. Viens no iedarbīgākajiem digitālā mārketinga risinājumiem, kas palīdzējis mūsu klientiem sasniegt jaunas biznesa virsotnes, ir biznesa profili "Latvijas Tālruņa" platformās – Latvijā populārākajos nozaru medijos un biznesa uzziņu portālos. Kādu pienesumu biznesa profili ir spējīgi sniegt tavam biznesam? Lasi tālāk!

3 veidi, kā biznesa profili var palīdzēt virzīt tavu biznesu internetā

1. Esi tur, kur ir tavi potenciālie klienti un sadarbības partneri!

Biznesam būt pamanāmam digitālajā vidē ir bijis vitāli svarīgi vienmēr, jo vairums cilvēku ik dienas meklē informāciju par produktiem, pakalpojumiem, zīmoliem un uzņēmumiem tieši tur. Taču pandēmijas laikā tas ir kļuvis vēl būtiskāk, jo turpina pieaugt to cilvēku skaits, kas iegādājas visdažādākās preces attālināti, izmantojot plašās piegādes iespējas – sākot no pārtikas produktiem un apģērbiem līdz pat specializētām, profesionāļiem paredzētām precēm, piemēram, būvmateriāliem, elektromateriāliem u.tml. Arī pakalpojumus, piemēram, banku, zvērinātu notāru, veselības aprūpes speciālistu, fitnesa treneru u.c., šodien daudzi izmanto tiešsaistē. Tāpat liela daļa izvēlas baudīt maltīti nevis klātienē, kādā restorānā, bet gan pasūta ēdienu uz mājām, kā rezultātā ir krietni pieaudzis pieprasījums pēc dažādiem piegādes servisiem. Daudzi meklē informāciju par interesējošajiem un, galvenais, šajā ierobežojumu laikā pieejamiem pakalpojumiem, izklaides, atpūtas un tūrisma iespējām internetā. Vēl jo vairāk – arī uzņēmumu vidū pirmā vieta, kur tiek meklēti potenciālie sadarbības partneri un informācija par tiem, ir internets.

Plašākas klientu piesaistes iespējas
Ar biznesa profiliem dažādās interneta platformās tu spēsi maksimāli aptvert sava uzņēmuma mērķauditoriju – pat tad, ja tavam uzņēmumam vēl nav izveidota mājaslapa, jo biznesa profili, gluži kā mājaslapa, kalpo kā uzņēmuma vizītkarte un var pilnvērtīgi veikt visas mājaslapas funkcijas. Biznesa profilu būtiskākā priekšrocība ir tā, ka tajos ir jau gatava infrastruktūra, profili JAU ir SEO optimizēti un ar gatavu klientu plūsmu, līdz ar to biznesa profili ir ne tikai cienīga mājaslapas alternatīva, bet arī lielisks palīgs, lai novirzītu tavus klientus uz esošu mājaslapu. Veidojot mājaslapu, ir pastāvīgi jārūpējas par tās iekšējo un ārējo optimizāciju, tehniskajiem un vizuālajiem uzlabojumiem, kā arī jāveic virkne citu darbu, lai palielinātu mājaslapas iespējas nokļūt vismaz Google meklēšanas rezultātu pirmajā lapā. Tas, protams, prasa zināmus finanšu ieguldījumus. Savukārt biznesa profili no tā visa pilnībā atbrīvo – tev ir tikai jānodrošina informācija par savu uzņēmumu, ko vēlies padarīt zināmu saviem potenciālajiem un esošajiem klientiem, un par pārējo parūpēsies mūsu speciālisti! Biznesa profilos par salīdzinoši zemām izmaksām var izvietot ļoti plašu un daudzveidīgu saturu – sākot ar svarīgāko pamata informāciju (kontaktinformāciju un nelielu biznesa aprakstu) līdz pat uzņēmuma un tā aktuālo piedāvājumu attēliem, video, klientu atsauksmēm, atslēgvārdiem, postiem par aktuālajām precēm un pakalpojumiem. Turklāt pilnvērtīgi aizpildīts biznesa profils būs pievilcīgs ne tikai vizuāli un saturiski, bet arī paaugstinās tavas mājaslapas atrodamību Google, kur sev nepieciešamās preces un pakalpojumus meklē 98,8% (!) Latvijas iedzīvotāju.

Papildus biznesa profilos var integrēt arī dažādas uz darbību aicinošas pogas – „zvanīt”, „nosūtīt ziņu”, „rakstīt atsauksmi” u. tml. Un tas ir tieši tas, ko mēs darām – palīdzam uzņēmumiem izvietot informāciju Latvijas lielākajā biznesa profilu tīklā, kā arī tādās pasaulē populārākajās platformās kā Google Business Profile, Google Maps un citās, ļaujot uzrunāt klientus maksimāli plašā mērogā. Biznesa profili ir iespēja ne tikai iegūt jaunus klientus un sadarbības partnerus, bet arī sasniegt un informēt jau esošos klientus vēl efektīvākā veidā.

2. Parūpējies par uzņēmuma spēju saglabāt stabilitāti jebkuros apstākļos!

Pagājušie gadi pandēmijas un strikto ierobežojumu dēļ bijis smags daudziem – virkne uzņēmēju ir šķīrušies no sava ilgi lolotā biznesa. Tajā pašā laikā ir daļa uzņēmumu, kas pat šajos sarežģītajos apstākļos ir spējuši ne vien turpināt savu darbību, bet arī audzēt ienākumus – lielākoties pateicoties digitālajām platformām un to sniegtajām plašajām mārketinga un pārdošanas aktivitāšu īstenošanas iespējām.

Sasniedzamāki biznesa mērķi
Izpētot mūsu klientu biznesa infolapu statistiku, esam secinājuši, ka to apmeklējums pandēmijas laikā ir ievērojami audzis, sasniedzot vairākus desmitus miljonu skatījumus gadā. SIA „Latvijas Tālrunis” biznesa profili 2020. gadā apmeklēti 21 miljonu reižu – uz pusi vairāk nekā 2019. gadā, kas ļauj domāt, ka cilvēki arvien lielāku nozīmi piešķir informācijas pieejamībai internetā. Arī mūsu apkalpotie uzņēmumi ir atzinuši biznesa profilu vērtību, jo daudzi viņu klienti ir nonākuši uzņēmuma mājaslapā tieši no biznesa profila kādā no mūsu deviņām platformām. Līdz ar to biznesa profili ir spēcīgs klientu piesaistes kanāls, kas var palīdzēt sasniegt biznesa mērķus pat tad, ja klātienē klientu apkalpošana nav iespējama vai ir būtiski ierobežota.

3. Vairo uzticību savam uzņēmumam vai zīmolam!

Ja tava uzņēmuma nav internetā – tas vienkārši neeksistē! Vairums patērētāju, pirms pērk kādu produktu vai izmanto pakalpojumu, meklē informāciju par to internetā. Ja par tavu uzņēmumu, kas nodrošina meklēto produktu/pakalpojumu, digitālajā vidē nebūs nekādas informācijas vai tā būs pārāk skopa (piemēram, tikai kontaktinformācija un fakts, ka piedāvā konkrētos produktus vai pakalpojumus), cilvēks vai nu neuzzinās par tevi nemaz, vai būs vienaldzīgs, jo mums visiem tomēr patīk iespēja saņemt plašāku informāciju par to, ko un kur plāno iegādāties. Ne mazāk svarīgas ir arī atsauksmes no citiem patērētājiem – tās vairo uzticību un pārliecību!

Lielāka esošo un potenciālo klientu uzticība, augstākas pozīcijas Google
„Latvijas Tālruņa” portāliem ir augsts reitings meklēšanas sistēmās, mēs ik nedēļu publicējam jaunu, vērtīgu un kvalitatīvu saturu par nozaru aktualitātēm, piesaistot arvien lielāku interesi – tostarp arī tavu potenciālo klientu vidū. Nedaudz statistikas – 2020. gadā šīs platformas tika apmeklētas vairāk nekā 37 miljonus reižu! Svarīgi, ka šis saturs piesaista arī biznesa profilu apmeklētājus, kas nozīmē vēl lielāku iespēju tavam uzņēmumam kļūt pamanītam interneta vidē. Mūsu mediji, tādi kā Medicine.lv, Abc.lv, ZL.lv, Firmas.lv un citi, ir ieguvuši augstu uzticību Latvijas interneta lietotāju vidū un ir kļuvuši jau par kvalitātes zīmi, līdz ar to arī tavs biznesa profils, kas izvietots šajos medijos, paaugstinās uzticamību tavam uzņēmumam vai zīmolam. Turklāt ne tikai potenciālo klientu vidū – mūsu portāliem uzticas arī Google meklētājserviss, kas nozīmē to, ka atsauces jeb atpakaļsaites no uzticamiem interneta resursiem pozitīvi ietekmēs tavas mājaslapas ārējo SEO un līdz ar to arī pozīcijas meklētājservisos.

Turklāt mēs regulāri veicam uzlabojumus, lai mūsu platformas būtu vienmēr lietotājiem ērtas gan mobilajās ierīcēs, gan datora versijā, kas nozīmē, ka arī tavs biznesa profils būs vizuāli pievilcīgs un pārskatāms dažādu veidu ierīcēs, tādējādi radot pozitīvāku iespaidu par tavu uzņēmumu potenciālo klientu vidū.

Kas ir būtiski, biznesa profili ļauj pārvaldīt arī klientu atsauksmes par tavu uzņēmumu, taču svarīgs nosacījums ir uz tām sniegt operatīvas un kvalitatīvas atbildes, kas parādīs to, ka esi uzņēmums, kas ieklausās savā klientā, kā arī reaģēt uz klientu ieteikumiem, tādējādi liekot saprast, ka tavam uzņēmumam klienti ir svarīgi un ka tas ir gatavs un spējīgs attīstīties. Vizuāli pievilcīgam biznesa profilam ar plašu un kvalitatīvu informāciju uzticamos, augsta reitinga kanālos, kā arī klientu atsauksmēm, uz kurām tiek nodrošināta atgriezeniskā saite, ir milzīgs spēks uzticības vairošanā tavam uzņēmumam vai zīmolam, ļaujot paaugstināt pārdošanas apjomus!

 

Kā redzi, biznesa profili var kļūt par vērtīgu papildspēku tava biznesa izaugsmei! Uzzini vairāk par biznesa profilu iespējām un mūsu pakalpojumiem šeit

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)