Banner 980x90

WEB dizains – kreatīva un tehniska nodarbošanās

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ja esi apveltīts ar tehnisko domāšanu, taču vēlies izpausties radoši – WEB dizains ir Tev piemērota nozare. Pateicoties moderno tehnoloģiju attīstībai, WEB dizainu iespējams apgūt arī tālmācībā.

WEB dizains sevī ietver plašus darbības virzienus
Izskaidrot WEB dizainera pienākumus iespējams vienā frāzē – mājaslapu, kā arī baneru radīšana. Taču šī darbība iekļauj virkni uzdevumu, kurus iespējams iedalīt divos lielākos blokos:
- tehniskā izveide – WEB dizainerim sākotnēji jāizveido mājaslapas struktūra, informācijas arhitektūra, navigācija un jāparūpējas par citiem tehniskiem aspektiem, lai mājaslapa darbotos;
- vizuālā izveide – pēc tam, kad mājaslapas pamats izveidots, tā jāpielāgo uzņēmuma/klienta tēlam, veicot atbilstošu lapas izkārtojumu, izvēloties piemērotākos krāsu toņus un ikonas, teksta fontu un izmēru, lapas fonu un citas ar vizuālo pusi saistītus faktorus.

Lai veiksmīgi darbotos WEB dizaina lauciņā, nepieciešama attiecīga izglītība
Lai gan liela nozīme mājaslapu izstrādē ir pieredzei, Tev noteikti nepieciešams iegūt piemērotu izglītību – WEB dizaina izveide sastāv no dažādām darbībām, kas pašmācības ceļā ne vienmēr ir apgūstamas. Turklāt vienmēr ir svarīgi, lai būtu kāds pieredzējis speciālists, kurš var sniegt vērtīgus padomus. Taču – ko darīt, ja Tev nav laika, lai vairākus gadus pievērstos intensīvai studēšanai kādā no augstākās izglītības iestādēm? Šādos gadījumos piemērotākais risinājums ir zināšanu ieguve tālmācībā. WEB dizains kā viens no mācību priekšmetiem programmā "Multimediju dizaina kursi" apgūstams Latvijas Tālmācības profesionālajā centrā (LTPC). Multimediju dizaina studijām LTPC ir vairākas priekšrocības:
- programmas ilgums ir 15 mēneši – jau pēc nedaudz vairāk nekā gada būsi ieguvis 3. profesionālās kvalifikācijas līmeni;
- pateicoties tālmācības principam, mācīšanās ir ērti savienojama ar darbu un ģimenes dzīvi, turklāt mācīties vari jebkurā pasaules vietā, kur pieejams interneta pieslēgums;
- ņemot vērā, ka paralēli WEB dizainam apgūsi daudzus citus priekšmetus, piemēram, skaņas un mūzikas teoriju, kā arī multimediju tehnoloģijas un digitālo dizainu, varēsi nodarboties ne vien ar mājaslapu radīšanu, bet arī maketēšanu, datorgrafiku, videoierakstu montāžu un veidošanu. Svešs nebūs arī citu jomu (modes, interjera) dizains.

Latvijas Tālmācības profesionālais centrs ir vieta, kur kvalitatīva izglītība pieejama ērtā veidā, turklāt izlaidumu, atkarībā no mācību programmas, vari ieplānot jau pēc 7 līdz 15 mēnešiem. Ja esi ieinteresēts LTPC iegūt sev nepieciešamās prasmes un zināšanas, ienāc tā mājaslapā ltpc.lv, iepazīsties ar programmu piedāvājumu un piesakies studijām jau tūlīt, izmantojot ērto pieteikšanās veidni!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)