Banner 980x90

Vidzemes skolēnu komandas startē "Eksperiments" pusfinālā

"Latvenergo" koncerna fizikas erudīcijas konkursa "Eksperiments" Vidzemes pusfinālā tikās piecas spēcīgākās reģiona komandas – pa vienai no Madonas Valsts ģimnāzijas, Valkas ģimnāzijas un trīs komandas no Gulbenes 2.vidusskolas, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē konkursa "Eksperiments" koordinatore Inga Cīrule.

Spraigā sacensībā visas komandas uzrādīja augstus rezultātus, tomēr priekšgalā kā zinošākā izvirzījās un ceļazīmi uz fināla spēli televīzijas kanālā LNT izcīnīja Madonas Valsts ģimnāzijas komanda "Epsilons 9" ar skolotāju-konsultanti Viju Bebrišu.

Pusfināla posmā jaunieši tikās klātienē, lai veiktu vairākus praktiskus un ar reālo dzīvi saistītus uzdevumus, kuru izpildei nepieciešamas spēcīgas zināšanas fizikā par elektrisko ķēžu slēgšanu, siltuma bilances vienādojumu, lēcas formulu un citiem fizikas tematiem. Dalībnieku sniegumu vērtēja pieredzējuši fiziķi – Rīgas Tehniskās universitātes Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes dekāns Oskars Krievs, kurš novēlēja uzvaru konkursā gan komandām, gan katram dalībniekam individuāli pēc tā, izvēloties fiziku apgūt arī vidusskolā. Tāpat žūrijas komisijā piedalījās AS "Sadales tīkls" Ziemeļu Dispečervadības centra elektrotīklu dispečers Ivars Bergsons, Latvijas Universitātes Jauno fiziķu skolas skolotājs Ģirts Zāģeris, kā arī fizikas skolotājs un "Eksperiments" eksperts Raitis Streičs.

Pusfināla kārtā komanda "Epsilons 9" no Madonas Valsts ģimnāzijas nopelnīja 30 punktus, komanda "Aspekts" no Valkas ģimnāzijas 29 punktus, Gulbenes 2.vidusskolas komandas "White sox" – 22 punktus, "Fārenheiti" 20 punktus un "Cunami" 18 punktus. "Eksperiments" fināla spēlē par galveno balvu, ceļojumu uz Rimini Itālijā, sacentīsies pa vienai stiprākajai komandai no katra Latvijas reģiona – Kurzemes, Zemgales, Rīgas, Latgales, Vidzemes un Rīgas pilsētas. "Epsilons 9" ir piektā komanda, kas kvalificējusies finālam, un zināms, ka četri no kopumā pieciem tās sāncenšiem finālā būs Rīgas 94. vidusskolas, Skrundas vidusskolas, Tukuma 3.pamatskolas un Nautrēnu vidusskolas skolēni.

2015./2016.mācību gadā erudīcijas konkursam "Eksperiments" reģistrējās 211 komandas, kas pārstāv 165 skolas jeb katru piekto Latvijas skolu, kurā mācās 8. un 9.klašu skolēni. Latvenergo koncerna erudīcijas konkurss "Eksperiments" notiek jau 21.sezonu – iepriekš tas bija pazīstams ar nosaukumiem "Vatiņš", "Voltiņš", "Kam gaišāka galva?" un "Gaišākā galva". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)