Banner 980x90

Vidzemes reģionā liela interese par plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai

Anita Stabiņa/ Pilseta24.lv
Anita Stabiņa/ Pilseta24.lv

Jaunajā Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā 2014.-2020.gadam Ekonomikas ministrija (EM) veidos atbalsta programmas kopumā 764 miljonu eiro apmērā, savukārt plānotais investīciju apjoms inovācijas un uzņēmējdarbības sekmēšanai  ir 463 miljoni eiro. Šobrīd par iespējamo atbalstu interesējies liels skaits Vidzemes reģiona uzņēmēju.

Kā pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pastāstīja EM  Eiropas Savienība fondu publiskās infrastruktūras nodaļa vecākā eksperte Inese Bērziņa, Vidzemes reģiona uzņēmējus interesē šobrīd esošais un plānotais atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai. 

Lai informētu interesentus par šobrīd pieejamo un tuvākajā laikā plānoto atbalstu, ceturtdien, 1.oktobrī Valmierā notiek EM organizēts forums "Atbalsts uzņēmējiem", tajā dalību pieteikuši teju 100 esošie un topošie uzņēmēji no Valmieras, apkārtējiem novadiem un pilsētām. 

"Šajā rudenī EM sadarbībā ar Attīstības finanšu institūciju "Altum" un Centrālo finanšu un līgumu aģentūru rīko deviņus informatīvos forumus lielākajās Latvijas pilsētā. Valmierā notiek pirmais no deviņiem forumiem, bijām pārsteigti par atsaucību no Vidzemes reģiona uzņēmējiem. Jāatzīst, ka interese par atbalsta iespējām ir liela, uzņēmēji ir gatavi un motivēti attīstīt savu biznesu," skaidro Bērziņa.

Forumā "Atbalsts uzņēmējiem" piedalās EM, Attīstības finanšu institūcija "Altum", Nodarbinātības valsts aģentūra, Lauku atbalsta dienests, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Centrālās finanšu un līgumu aģentūra, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji, kā arī par uzņēmējdarbības attīstības iespējām klātesošos informēja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. 

"Uzņēmēji Vidzemē ir aktīvi, šeit dzīvo strādīgi cilvēki. Uzņēmēji ir laipni lūgti attīstīt uzņēmējdarbību Valmierā. Esam atvērti dažādām idejā un esam gatavi palīdzēt, lai cilvēki varētu uzsākt biznesu. Salīdzinot ar citām valstīm, Latvijā ir diezgan augsta energoresursu cena, tādēļ mums ir jāatrod citas iespējas, kā sniegt atbalstu uzņēmējiem, lai potenciālie ražotāji būtu ieinteresēti attīstīt ražošanu pie mums un radīt konkurētspējīgus produktus par konkurētspējīgu cenu," norāda Baiks. 

Kā informē EM, turpmākajos septiņos gados plānotais ES fondu investīciju apjoms inovācijas un uzņēmējdarbības sekmēšanai Ekonomikas ministrijas kompetencē esošajās jomās būs  463,15 miljoni eiro, tā skaitā - 193,5 miljoni eiro inovācijas attīstībai un 237,1 miljons eiro mazo un vidējo komersantu attīstībai un tālākai izaugsmei un 32,55 energoefektivitātes paaugstināšanai industriālajos objektos.

EM arī šajā plānošanas periodā plāno turpināt kompetences centru un inovācijas vaučeru atbalsta programmas, lai veicinātu jaunu produktu attīstību un ieviešanu ražošanā, kā arī nodarbināto apmācību.

Nākamie EM rīkotie forumi notiks Balvos, 6.oktobrī un Bauskā, 13.oktobrī. Visu forumu kalendārs publicēts EM mājaslapā www.em.gov.lv.

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)