Banner 980x90

Vējonis: Pašvaldībām jāspēj nodrošināt minimālo pakalpojumu līmeni no sava budžeta

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Sākot darba vizīti Jēkabpilī, otrdien, 20.oktobrī, Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar pašvaldības pārstāvjiem apspriedis jauno finanšu izlīdzināšanas modeli, uzsverot nepieciešamību pašvaldībām nodrošināt minimālo pakalpojumu līmeni no sava budžeta.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā, tikšanās laikā Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (Jēkabpils Reģionālā partija) sacīja, ka, pateicoties jaunajam pašvaldību finansēšanas modelim, no Jēkabpils budžeta mazāk naudas aizplūdīs sliktāk nodrošinātām pašvaldībām. Tajā pašā laikā minimālās algas palielināšanas dēļ jaunā modeļa efekts nebūs tik ievērojams, kā sākotnēji gaidīts, pauda mērs.

Prezidents, Jēkabpils domes vadība un deputāti apsprieda arī nepieciešamību turpināt administratīvi teritoriālo reformu, kas ir būtisks faktors veiksmīgai reģionālajai attīstībai. Domes deputāti atzina, ka līdzšinējās teritoriālās reformas mērķis - labāks pakalpojumu tīkls - diemžēl nav sasniegts.

Tāpat prezidents rosināja meklēt risinājumus, kā palielināt pašvaldību iespējas ieguldīt uzņēmējdarbības attīstībā.

Jēkabpils domes deputāti sarunas laikā vērsa uzmanību uz iekšējās drošības jautājumiem, aicinot stiprināt policijas kapacitāti reģionos, lai tās darbinieki spētu savlaicīgi atklāt arī sarežģītākos noziegumus. Tikmēr Vējonis norādīja, ka nākamā gada valsts budžetā plānots papildu finansējums drošībai, arī iekšlietu jomai, un izteica cerību, ka to sajutīs arī reģionos.

Vēlāk, uzrunājot Jēkabpils 3.vidusskolas audzēkņus, prezidents sacīja, ka šī skola ir pierādījums, ka labi organizēts mācību darbs kopā ar pašvaldības atbalstu ļauj augt zinošiem, radošiem un sportiskiem jauniešiem. "Aicinu katru no jums izvirzīt sev mērķus, noteikt savas dzīves prioritātes un tam atbilstoši plānot savu laiku. Tikai ieguldot laiku un pūles, ir iespējams sasniegt augstus mērķus. Lai jums katram izdodas strādāt darbu, kas jums patīk, jo - kā pats varu apliecināt - tas ir forši," sacīja prezidents.

Vējonis savā uzrunā skolēniem un skolotājiem arī uzsvēra, ka izglītības procesā nepieciešams attīstīt radošumu, kam ir jābūt svarīgam mācību elementam. "To ir iespējams panākt tikai ar zinošu un ieinteresētu skolotāju palīdzību un vidi, kas jauniešos rada interesi par attiecīgo jomu, piemēram, nodrošinot eksperimentu iespējas un praktiskos darbus," teica prezidents.

Atbildot uz skolēnu jautājumiem par turpmākās profesijas izvēli, kā arī profesionālās un augstākās izglītības priekšrocībām, prezidents norādīja, ka valstī ir nepieciešami gan augsta līmeņa profesionāļi un sava aroda pratēji, gan zinātnieki un inovatori, kuriem ir nepieciešams iet augstākās izglītības ceļu. Tikšanās noslēgumā prezidents skolēniem vēlēja būt drosmīgiem, pieņemot lēmumus par savu turpmāko dzīvi.

Darba vizītē Jēkabpilī prezidentam ieplānots vairāku vietējo uzņēmumu apmeklējums, tikšanās ar Jēkabpils jauniešu domi, kā arī vietējiem iedzīvotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)