Banner 980x90

Valdība lems par DVI vadītājas Plūmiņas atbrīvošanu

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība 8.septembrī lems par Datu valsts inspekcijas (DVI) vadītājas Signes Plūmiņas atbrīvošanu no amata, liecina valdības darba kārtība.

Pamatojumā tiek norādīts, ka Plūmiņa neesot nodrošinājusi pietiekamu iekšējo kontroli pār normatīvo aktu aktualizāciju, līdz ar to pastāv normatīvo aktu nepareizs piemērošanas risks un risks, ka plānošanas dokumenti netiek pietiekami koordinēti, nenodrošinot plānoto darbību pēctecību.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), izvērtējot Plūmiņas darbību, konstatējis, ka Valsts kontrole 2012.gada vēstulē norādīja, ka Plūmiņa, pieņemot lēmumu par savu komandējumu izdevumu atlīdzināšanu, nav ievērojusi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktās prasības.

Plūmiņa sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka viņa ir bijusi informēta par šādu tieslietu ministra lēmumu, tomēr nav zinājusi, ka tas jau nākamnedēļ tiks iekļauts valdības darba kārtībā. Tāpat pašreizējā DVI vadītāja nevarēja norādīt, kāds ir pamatojums šādam Rasnača lēmumam.

Ministrs norāda, ka nākamajos gados gaidāmas būtiskas izmaiņas datu aizsardzības regulējumā, līdz ar to būs nepieciešams nopietns darbs un izmaiņas DVI, tāpēc ministrs konkursa rezultātā vēlas redzēt nākamā DVI vadītāja vīziju par iestādes darbu. Rasnačs norāda, ka konkursā, protams, varēs pieteikties arī Plūmiņa.

Tāpat ministrs noraida, ka šis lēmums ir saistīts ar vakardienas ziņām par no seksuālās vardarbības cietušās meitenītes vārda publiskošanu, norādot, ka lēmums pieņemts agrāk.

Ministru kabineta protokollēmumā norādīts, ka, ievērojot tieslietu ministra priekšlikumu, saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu Plūmiņa no DVI direktora amata atbrīvojama ar 2016.gada 1.janvāri sakarā ar amata pilnvaru termiņa izbeigšanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)