Banner 980x90

Vairāku Gulbenes skolu direktori sāk mācības "Iespējamās misijas" direktoru klubā

Ilustratīvs foto/ Foto: Gulbene24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Gulbene24.lv

Ceturtdien, 5.novembrī, ceturto sezonu uzsāk "Iespējamās misijas" un "Swedbank" sadarbības projekts "Direktoru klubs", kurā šogad piedalīsies 37 Latvijas skolu direktori, lai pilnveidotu savas vadības prasmes un stiprinātu skolu kapacitāti nodrošināt labāku mācību vidi skolēniem. Projektā piedalīsies arī Lizuma vidusskolas direktore Irēna Ābeltiņa, Gulbenes 2.vidusskolas direktore Edīte Kanaviņa un Gulbenes novada valsts ģimnāzijas direktore Lidija Ķeķere.

Kā pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja "Iespējamās misijas" Komunikācijas un partnerības vadītāja Indra Zomerovska, "Direktoru klubs" ir vieta sadarbībai un labās prakses pārņemšanai no uzņēmumu vides, un iespēja dalīties ar praksi kolēģu starpā. Divu gadu laikā, apmeklējot "Direktoru klubu", skolu vadītāji plāno un īsteno kādu būtisku pārmaiņu iniciatīvu savā mācību iestādē, dalās pieredzē ar citiem skolu vadītājiem un mācās no citu organizāciju pieredzes.

Direktoru aizsākto pārmaiņu iniciatīvu starpā ir skolas kopīgo vērtību izstrāde un iedzīvināšana ikdienas darbā, pedagogu savstarpējās sadarbības veicināšana, pedagogu personīgās izaugsmes un novērtējuma sistēmu ieviešana un citas.

Dalībnieki atzīst, ka iesaiste "Direktoru klubā" ir nozīmīga, jo rosina skolu vadītāju savstarpēju sadarbību, rada iespēju atrast domubiedrus, gūt pārliecību par savu darbu un diskutēt par kopīgiem izaicinājumiem. Kā būtiskus ieguvumus direktori min arī iespēju saskatīt līdzības starp uzņēmumiem un skolu, kas ļauj uz ikdienas darbu raudzīties no citas perspektīvas, tādēļ "Direktoru klubā" iesaistās arī uzņēmumi, kas atbalsta "Iespējamo misiju" - "Swedbank", "Lattelecom", "Visma Enterprise", "draugiem.lv", "Exigen Services Latvia" un citi.

Kopš "Direktoru kluba" izveides 2011.gadā jau 70 Latvijas skolu direktori ir kļuvuši par aktīviem dalībniekiem, pilnveidojot vadības kompetences un īstenojot būtiskas iniciatīvas savās skolās.

Iespējamā misija ir 2008.gadā izveidota izglītības programma, kas pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā. Programmas mērķis ir nodrošināt, lai katrs bērns Latvijā saņem kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā, jo Latvijas sekmīgas attīstības pamats ir gudri, radoši un prasmīgi cilvēki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)