Banner 980x90

Vairāk nekā puse vidzemnieku pesimistiski noskaņoti par uzņēmējdarbību Latvijā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Precizēts ziņas virsraksts un pirmā rindkopa.

Vairāk nekā puse vidzemnieku
pesimistiski noskaņoti par uzņēmējdarbību Latvijā, liecina Jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Vērtējot uzņēmējdarbības vidi Latvijā, visoptimistiskāk noskaņotie ir Zemgales iedzīvotāji - 44% atzīmēja, ka tā ir labvēlīga. Tikmēr vispesimistiskākie par uzņēmējdarbības vidi Latvijā ir Latgales iedzīvotāji - 66% aptaujāto norādīja, ka tā ir nelabvēlīga.

Jāpiebilst, ka līdzīgās domās ir vairāk nekā puse Rīgas (57%), Pierīgas (57%), Kurzemes (52%) un Vidzemes (51%) iedzīvotāju. Tiesa, salīdzinoši lielai daļai rīdzinieku (25%), Pierīgas iedzīvotāju (23%) un kurzemnieku (25%) nebija viedokļa šajā jautājumā, bet 30% vidzemnieku uzskata, ka uzņēmējdarbības vide ir labvēlīga.

Arī prognozējot, ko viņi darītu gadījumā, ja tiktu pie lielas naudas summas, zemgalieši (38%) un vidzemnieki (37%) biežāk nekā citu reģionu iedzīvotāji atzina, ka uzsāktu savu biznesu. Tikmēr 22% latgaliešu ziedotu labdarībai. Jāpiebilst, ka tāpat rīkotos arī 19% rīdzinieku un 19% zemgaliešu. Tajā pašā laikā Pierīgas (28%) un Kurzemes (28%) iedzīvotāji biežāk nekā citu reģionu iedzīvotāji ieguldītu naudu bankā. Tiesa, jānorāda, ka lielākā daļa visu reģionu iedzīvotāju gadījumā, ja tiktu pie lielas naudas summas, visbiežāk to iztērētu sen kārotu lietu (ceļojuma, mašīnas, mājas u.c.) iegādei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)