Banner 980x90

Svētki "Radagars" Druvienā piedāvās īpašu programmu ģimenēm

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No kopīgas mūzikas instrumentu darināšanas līdz dziesmām un dejām – mūsdienu tautas mūzikas svētki "Radagars",  Druvienas pagasta "Silmačos" no piektdienas, 19.augusta līdz svētdienai, 21.augustam piedāvā saturīgi un radoši pavadīt laiku kopā ar bērniem. 

Kā pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informē organizatiri, izglītojošās un muzikālās darbnīcās ģimenes kopīgiem spēkiem ar sava aroda meistariem varēs izgatavot celmu bungas, burkānu stabules, perkusiju instrumentus, ādas pastalas un daudzus citus izstrādājumus, lai pēcāk tos liktu lietā, kopā ar tautas un popmūzikas pārstāvjiem iesaistoties dziesmās un dejās. 

Mūzikas svētku aicinājums ir apstāties ikdienas steigā un kopā ar bērniem mācīties jaunas prasmes. Pretēji ierastajai pasākumu praksei, kuros bērni mēdz rotaļāties savā nodabā, kamēr vecāki apmeklē citas aktivitātes, "Radagara" programma veidota, lai visai ģimenei būtu interesanti pavadīt laiku kopā. "Tieši bērnos radīšanas gars ir daudz dzīvāks kā pieaugušajos – mūsu fantāzija bieži vien aprobežojas ar realitātē redzēto un piedzīvoto, kamēr bērns spēj iztēloties bezgalīgi. Ir patiešām vērts uz šiem svētkiem doties ar bērniem, lai dotu brīvu vaļu izpausties gan bērnos, gan pašos mītošajam radagaram," stāsta mūsdienu tautas mūzikas svētku "Radagars" koordinatore Linda Kairova. 

Sestdienā mazus un lielus izglītos muzikālās un amatniecības darbnīcas – gan tādas, kurās pašam darboties, gan tās, kurās redzēt un izprast procesu, kā lietas rodas. Amatu zinātāju vadītās darbnīcās tiks izgatavoti tautas mūzikas instrumenti - kokles, celmu bungas, no klūdziņām pīti, dažādiem dabīgiem, skanošiem materiāliem pildīti ritma instrumenti, niedru un burkānu stabules un pat no latvāņiem gatavotie grabināmie perkusiju instrumenti. Savukārt amatniecības darbnīcās varēs apgūt seno ādas pastalu un koka karošu izgatavošanas māku.

""Radagars" ir ģimenes svētki – katram būs kāds darbiņš, ko izdarīt, ņemot vērā vecumu un iespējas. Piemēram, karošu darināšanas meistarklasē lielākiem bērniem ir iespēja karoti izgrebt, mazākiem – nopulēt. Tas, ko bērns pats radījis, viņam kļūst par mīļāko rotaļlietu – tā karote pēcāk tiek mīļota kā lellīte," uzsver Kairova. 

Savukārt muzikālajās darbnīcās iespējams atrast bērnā jaunu muzikālu talantu, profesionāļu vadībā izmēģinot instrumentu spēli - perkusiju rībināšu, kokles vai ģitārspēli, lai vakarā kopā ar visiem dalībniekiem iesaistītos svētku grandiozākajā notikumā "Lielajā radīšanas stāstā". Tas būs līdz šim nepieredzēts muzikāls piedzīvojums, kas vienlaikus norisināsies uz 4 skatuvēm, piedaloties ikvienam svētku viesim, mūziķiem un stāstiekiem. Stāstu kopā radīs Raimonds Tigulis, ININ (Inesei Indāne), Leila Alijeva, Lauris Valters, "Dārdi", "Daba San" u.c. mākslinieki, kā arī svētku organizatri "Druvienas cilts" un draugi.

Darbība ikvienā darbnīcā un muzikālajā meistarklasē ir iekļauta "Radagara" biļetes cenā. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja pasākumā bez maksas.

Biļetes iespējams iegādāties šeit.

Plašāk ar svētku programmu var iepazīties interneta vietnē "www.radagars.lv" vai "www.facebook.com".

"Druvienas Cilts" ir Druvienas ciema ļaužu un tās draugu grupa, kuras mērķis ir radīt mūsdienīgu latviskās dzīvesziņas centru Druvienā, Gulbenes novadā, veicinot harmoniskas, domājošas un pašpārliecinātas sabiedrības veidošanos. Tā organizē nometnes ģimenēm, saulgriežu svētkus, dažādas izglītojošās nodarbības un citas aktivitātes latviskā garā. Plašāk "www.druviena.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)