Banner 980x90

Šogad "Swedbank" gatava uzņēmumu kreditēšanai atvēlēt miljardu eiro

"Swedbank" šogad gatava uzņēmumu kreditēšanai atvēlēt vienu miljardu eiro, šodien žurnālistus informēja bankas vadītājs Māris Mančinskis.

Uzņēmēju ērtībai šī gada laikā plānots ieviest vairākus jaunus risinājumus naudas plūsmas efektīvai pārvaldei un apsaimniekošanai.

Pērn "Swedbank" bija gatava kredītos izsniegt vienu miljardu eiro. Precīzu pērn izsniegto aizdevumu apjomu pirms 2015.gada finanšu datu publiskošanas Mančinskis nevēlējās atklāt, taču uzsvēra, ka pagājušais ir pirmais gads kopš 2008.gada, kad bankas kopējais kredītportfelis ir audzis. Iepriekšējos gados auga bankas no jauna izsniegto kredītu apjoms, taču kredītu amortizācija bija vēl lielāka, tādējādi kopējais bankas kredītportfelis samazinājās.

Mančinskis informēja, ka pērn banka arī vairāk pievērsās mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanai. Pagājušajā gadā mazajiem un vidējiem uzņēmumiem banka izsniegusi 96 miljonus eiro, un galvenās finansētās nozares mazo uzņēmumu segmentā bija lauksaimniecība, pakalpojumi un tirdzniecība. Biežāk izmantotie finansēšanas risinājumi reģionos mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ir mikrokredīti un kredītlīnijas.

No kopumā 2015.gadā mazo un vidējo uzņēmumu izaugsmei piešķirtajiem 96 miljoniem eiro vairāk nekā 17 miljoni eiro piešķirti Kurzemes uzņēmumiem, 14,6 miljoni piešķirti eiro Latgales uzņēmumiem, 46 miljoni eiro Rīgas reģiona uzņēmumiem, deviņi miljoni eiro - Vidzemes un astoņi miljoni eiro - Zemgales uzņēmumiem.

2015.gadā īstenoti arī 48 daudzdzīvokļu māju renovācijas un energoefektivitātes projekti, kuru kopējā summa ir vairāk nekā deviņi miljoni eiro.

Banka ir gatava atbalstīt un līdzfinansēt Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apgūšanu gan uzņēmumiem, gan arī pašvaldību uzņēmumiem.

Banka arī strādā, lai nodrošinātu arvien lielāku aizdevumu pieejamību maziem uzņēmumiem, piemēram, lai uzņēmumi var pieteikties kredītam internetā ar minimālu dokumentu aizpildīšanu. Protams, uzņēmumu finanšu darbībai ir jābūt atklātai, uzsvēra Mančinskis.

"Swedbank" ir lielākā banka Latvijā. 2015.gada trīs ceturkšņos "Swedbank" Latvijā strādāja ar 83 miljonu eiro peļņu. 2015.gada trīs ceturkšņos "Swedbank" uzņēmumiem aizdevumos izsniedza 426 miljonus eiro. Kopējais bankas izsniegto jauno kredītu apjoms pērn deviņos mēnešos sasniedza 587 miljonus eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)