Banner 980x90

"Roze MJ" kāpinājis apgrozījumu un peļņu

SIA "Roze MJ" 2012.gadā izdevies uzlabot gan peļņas, gan apgrozījuma rādītājus un gads noslēgts ar peļņu 13 733 latu apmērā, liecina Firmas.lv informācija.

"Roze MJ" 2011.gadu noslēdza ar 5676 latu peļņu, savukārt 2010.gadā peļņas apmērs bija 12 103 lati.

 src=
 src=


Uzņēmums pērn apgrozīja 1 005 084 latus, savukārt 2011.gadā apgrozījums bija 942 825 lati.

Kā teikts uzņēmuma vadības ziņojumā, "Rozes MJ" finansiālo stāvokli zināmā mērā ir ietekmējusi valstī esošā ekonomiskā situācija un sabiedrības vadītāju ieliktie pūliņi, lai ieguldījumi nestu augļus.

Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas 791 883 lati, salīdzinot ar iepriekšējo gadu palielinājušās par 5,6%, līdz ar to sabiedrības bruto peļņa no tirdzniecības pārskata gadā ir palielinājusies un sastāda 213 201 latus jeb palielinājums ir 8,5%.

Vadības uzmanības lokā ir fakts, ka kreditoru parādu aprite noris ievērojami lēnāk nekā debitoru parādu aprite, kaut gan to var skaidrot ar mazumtirdzniecības specifiku, jo lielākā daļa pircēju ir privātpersonas, kas norēķinās par preci kasē un uzreiz. Lielākie pastāvīgie klienti, juridiskās personas, kas norēķinās ar pēcmaksu, ir vietējās pašvaldības pakļautības iestādes, kur samaksa ir garantēta, turklāt īsā laika periodā. Līdz ar to īpaši lieli debitoru parādi var arī neveidoties.

Uzņēmuma attīstības pamatnoteikumi ir ekonomikas attīstība Latvijā un valdības pieņemtie lēmumi krīzes situācijas atrisināšanai, norādīts pārskatā.

Kā liecina Firmas.lv informācija, uzņēmums reģistrēts 1993.gada 18.janvārī un tā pamatkapitāls ir 22 000 latu.

Uzņēmuma īpašnieki ir Jānis Lauga (50%) un Māris Šķesteris (50%).

Pēc Cesis24.lv informācijas, "Rozes MJ" darbības veids ir mazumtirdzniecība ar pārtikas, rūpniecības, saimniecības un celtniecības precēm, pārtikas produktu - konditorijas izstrādājumu un maizes - ražošana, kā arī sava nekustamā īpašuma iznomāšana. Uzņēmums atrodas Pārgaujas novada Straupē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)