Banner 980x90

Remonts virtuvē 21. gadsimta stilā

Foto: Xnet.lv
Foto: Xnet.lv
Atceries bērnību? Vai arī Tavi vecāki ik pa laikam mēģināja mājās kaut ko uzlabot? Tā, ka šķita – remonts nekad nebeigsies... Jo, kā latvieši mēdz teikt – remontu nevar pabeigt, to var tikai uz laiku pārtraukt. Bet – tam tā nav jābūt! Remonts virtuvē var būt arī gada labākā ideja! Lasi tālāk, lai uzzinātu, kā un kāpēc!

Ar ko sākt?
• Paņem kādu aukstu dzērienu un sāc aplūkot savu virtuvi.
• Pievērs uzmanību virtuves iekārtai, virtuves skapjiem. Vai virtuves iekārta vēl labi darbojas? Vai nekas nav nelietojami nodilis?
• Aplēs budžetu. Grozies kā gribi, viss atduras pret to. Pat ar šķietami maziem līdzekļiem var panākt būtiskus uzlabojumus, ja vien ir plāns un nedaudz iedvesmas.
• Novērtē sienu stāvokli. Pietiks nomazgāt? Vai tomēr vienkāršāk būs visu flīzēt no jauna? Iesākumā tomēr ieteicams vispirms mēģināt nomazgāt.

Neaizmirsti – virtuve ir mājas sirds. Tai ir jābūt ērtai, funkcionālai, patīkamai un sirdi sildošai. Tur kopā sanāk ģimene, tur mājas ballītēs līdz rītam vienmēr aizsēžas pāris draugu, kas starp pannām un kastroļiem meklē dzīves jēgu. Ir vērts palūkot, ko jaunu piedāvā ražotāji virtuves tehnikas sadaļā. Piemēram, tvaika nosūcēji – svarīga ierīce, ja ēdiens tiek gatavots uz gāzes plīts, taču daudziem saistās ar šausmīgu troksni, it kā līdz ar tvaikiem un kvēpiem tas no virtuves mēģinātu izsūkt ne tikai nabaga pavāru, bet arī visas virtuves iekārtas detaļas. Taču troksnis vairs nav galvenais tvaika nosūcēja raksturlielums! Nu ir pieejamas ierīces, kas virtuves iekārtas izskatu papildina ar lielisku dizainu un darbojas vairākas kārtas klusāk nekā 10 gadus vecas ierīces! 

No kura gala uzlabot virtuvi?
Pajautā sev, cik laika un līdzekļu Tu tam vari veltīt? Cik laika Tu ikdienā pavadi virtuvē un kas ir tās lietas, kas jau gadiem prasīties prasās pēc uzlabojumiem. Virtuves iekārtas stāvoklis nereti ir tas, kas nosaka, vai būs iedvesma gatavot mājās, vai tomēr labāk doties vakariņot ārpus mājas.

 Minimāli. Iepriecini sevi ar vienkāršiem uzlabojumiem – jauniem traukiem vai, piemēram, bāra krēsliem. Virtuves iekārtas nomaiņu var atlikt uz tālāku nākotni. Un virtuves skapji var arī vēl nedaudz pagaidīt.
Nedaudz vairāk – padomā par kāda jauna virtuves skapja ieviešanu savā ikdienā. Virtuves skapji, kas prasmīgi iekārtoti, ir atslēga uz harmoniju un kārtību visā virtuvē.
Diezgan daudz – jauna virtuves iekārta ir katras virtuves sirds. Tas ir liels, bet vērtīgs ieguldījums virtuvē. Taču izmaksas var samazināt, ja nepasūta izgatavošanu pēc individuāliem izmēriem, bet gan piemeklē to, kas vislabāk der no jau gatavām mēbelēm. Lielākajā daļā virtuvju gatavas standarta virtuves iekārtas iederas nevainojami, tie daži precizitātes milimetri, ko var iegūt, virtuves iekārtu pasūtot, ne vienmēr ir galvenais.

Kā vienkārši bāra krēsli var mainīt visu virtuvi
Ne vienmēr remonts nozīmē milzu ieguldījumus un sarežģītu plānošanu. Reizēm pietiek nomainīt vien pāris elementus un, voila, dzīve rādās pavisam citās krāsās! Nomainot parastās taburetes pret bāra krēsliem, virtuve mainās vairākos līmeņos:

• Vizuāli – pirmais iespaids, ienākot telpā, kļūst interesantāks. Un arī viedoklis par saimniekiem acumirklī mainās – tikai interesanti cilvēki izvēlas bāra krēslus!
Funkcionāli – strādājot pie darba virsmas, uz parastas taburetes sēdēt nav iespējams, savukārt uz bāra krēsla – nekādu problēmu! Mēģinot sakapāt lielu daudzumu dārzeņu, tā ir vērtīga lieta.
Izklaidējoši – ne visās virtuvēs ir gana daudz vietas atsevišķam galdam, bet – ieviešot bāra krēslus, arī pie darba virsmas var gluži labi baudīt vakariņas.
Praktiski – bārā krēsliem ir daudz parocīgāks augstums, lai aši noliktu to karsto pannu, kas tikko izvilkta no krāsns.

Protams, remonts nav tā lieta, kuru var izplānot vienā vakarā un paveikt vienā nedēļas nogalē. Bet tāpēc vien nevajag sākt domāt par remontu kā par bezgalīgām ciešanām gadu garumā. Rīkojies drosmīgi, izlēmīgi un apņēmīgi. Virtuves iekārtas maiņa šķiet pārāk apjomīga? Kā būtu, ja virtuves skapji vienkārši tiktu pie jauniem rokturiem un varbūt pat svaigas krāsas kārtas? Tas ir vienkārši, bet piešķir pavisam svaigu skatu. 

Lai plānošanu atvieglotu, interneta veikali piedāvā jau gatavas virtuves iekārtas – atliek vien izmērīt pieejamo telpu un pēc tam doties virtuālās medībās, lai nolūkotu sev ko skaistu un funkcionālu. Gatavas virtuves iekārtas acumirklī maina visas virtuves izskatu un funkcionalitāti. Pie tam gatavās virtuves iekārtas var nolūkot arī internetā – tur vienmēr ir norādīti izmēri un izmantotie materiāli, līdz ar to virtuves iekārtas izvēli var veikt ļoti precīzi. Tev ir nepieciešams tikai internets un mērlente. 

Internetveikalā Xnet.lv pieejamas virtuves aprīkojuma klāsts ir gana daudzpusīgs gan dizaina, gan cenas ziņā, lai ikviens varētu atrast sev tīkamāko.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)