Banner 980x90

Rakstiskā un mutiskā tulkošana - SIA "A&A Translations"

Rakstiskie tulkojumi ir risinājums, kad esošo tekstu nepieciešams pārtulkot uz kādu citu valodu. Rakstiskie tulkojumi tiek veikti tā, lai tie būtu kvalitatīvi, saprotami, literāri pareizi un viegli uztverami.

Rakstiskie tulkojumi

Rakstiskie tulkojumi ir risinājums, kad esošo tekstu nepieciešams pārtulkot uz kādu citu valodu. Rakstiskie tulkojumi tiek veikti tā, lai tie būtu kvalitatīvi, saprotami, literāri pareizi un viegli uztverami. 

Uzņēmums SIA "A&A Translations" nodrošina augstas kvalitātes tulkošanas servisu, piedāvājot tulkošanas pakalpojumus 19 valodās, piemēram, čehu, dāņu, holandiešu, grieķu, japāņu, norvēģu valodā u.c. Rakstiskos tulkojumus veic pieredzējuši tulki, kas spēj pārtulkot visdažādāko jomu tekstus – juridisku, tehnisku, lietišķu, medicīnisku, zinātnisku, šauras specializācijas tekstu darbus.

Rakstisku tulkojumu izpildes termiņi ir atkarīgi no teksta apjoma, sarežģītības, pirmvalodas un mērķa valodas. SIA "A&A Translations" piedāvā iesniegt tulkojamo materiālu gan drukātā veidā, gan nosūtot elektroniskā formātā, kā arī ir iespēja rakstisko tulkojumu iesniegt uz dažādiem tehnisko datu nesējiem, piemēram, CD, zibatmiņa u.c.

Uzņēmuma rakstisko tulkojumu piedāvājuma klāstā ietilpst ne tikai iesniegti tulkošanas materiāli, bet arī mājaslapu tulkošana – visbiežāk tiek veikti tulkojumi krievu, angļu un vācu valodās. 

Lasiet vairāk: http://www.aatranslations.lv/lv/pakalpojumi/rakstiski-tulkojumi

Mutiskā tulkošana

Mutiskā tulkošana ir teksta vai izteikta vēstījuma tūlītēja tulkošana. Veicot mutisko tulkošanu, tulkam bieži vien nav iespēju veikt labojumus un citus uzlabojumus pirms galīgā varianta iesniegšanas, jo tulkošanas process ir tūlītējs un jāveic paralēli oriģinālajam runātājam.

Mutiskā tulkošana iedalās vairākos veidos tās konteksta (konferences, tiesu, kopienas tulkošana) un izpildes veida dēļ (secīga, sinhrona, čukstus tulkošana). Secīgas tulkošanas pamatā tulks noklausās runas daļu pirmvalodā un veic piezīmes, lai pēc sekojošajiem plāna punktiem pārtulkotu tekstu uz mērķa valodu. Runātājam ieturot pauzi, tulks iztulko visu iepriekš minēto mērķa valodā.

Sinhrona tulkošana ir mutiskās tulkošanas pamatveids, kurā tulks darbojas, atrodoties īpašā kabīnē, strādājot ar austiņām un mikrofonu. Tulkošana notiek vienlaicīgi ar pirmvalodas runātāju. Čukstus tulkošana ir vissaspringtākā mutiskās tulkošanas forma – šajā gadījumā tulks sēž blakus personai, kam nepieciešams tulkojums, nepieciešamo tulkojumu čukstot ausī. Šo mutiskās tulkošanas veidu visbiežāk izmanto dažādos pasākumos, kā lietišķās tikšanās, konferencēs, tiesas sēdēs u.c.

Uzņēmums SIA "A&A Translations" piedāvā mutiskās tulkošanas iespējas pēc klienta vēlmēm un nepieciešamības. Uzņēmums nodrošina mutisko tulkošanu dažādās valodās un veidos, vienojoties ar klientu iepriekš.

Lasiet vairāk: http://www.aatranslations.lv/lv/pakalpojumi/mutiska-tulkosana

Notariāls tulkojums

Notariāls tulkojums ir nepieciešams gadījumos, kad vajag iztulkot juridiskus dokumentus, piemēram, dzimšanas apliecība, izziņa, līgums, iesniegums, testaments u.c. Lai notariāls tulkojums iegūtu pilnas dokumenta tiesības, zvērinātam tulkam ar savu parakstu ir jāapliecina veiktais tulkojums, ko vēlāk apstiprina zvērināts notārs.

Zvērināts tulks, kas nodevis zvērestu notāram, uzņemas pareizu un precīzu mutisku un rakstisku tulkojumu veikšanu. Notariāli apliecinātu tulkojumu var veikt vienīgi juridiski pareizi noformētam un spēkā esošam dokumentam – šajā gadījumā nederēs izdrukas, neapliecinātas dokumentu kopijas, neparakstīti juridiski dokumenti vai to versijas utt. 

Ja nepieciešams iegūt notariālu tulkojumu dokumentam, kas izdots ārvalstīs vai kas izdots Latvijā, bet nepieciešams iesniegšanai ārvalstīs, dokuments sākotnēji ir jālegalizē. Dokumentu legalizācija ir paraksta un zīmoga īstuma apliecināšana, ko veic konsulārā amatpersona, lai vienā valstī sastādīti dokumenti iegūtu juridisku spēku citā valstī. 

Notariāli tulkojumi ir pakalpojums, ko piedāvā SIA "A&A Translations" – uzņēmuma zvērinātie tulki sniegs augstus servisa pakalpojumus, ņemot vērā klienta prasības. SIA "A&A Translations" ir profesionāls uzņēmums, kas piedāvā veikt dažāda veida tulkošanas pakalpojumus 19 valodās, nodrošinot ātru un kvalitatīvu servisu.

Lasiet vairāk: http://www.aatranslations.lv/lv/pakalpojumi/notarials-tulkojumu-apstiprinajums

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)