Banner 980x90

Pret topošo granulu rūpnīcu Lizumā iebildusi viena ģimene

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Lizumā notikušajā topošās granulu rūpnīcas būvniecības ieceres prezentācijā kāda ģimene izteikusi bažas par iespējamo troksni, dūmiem, transporta kustības palielināšanos, kā arī par to, ka tā atradīsies tik tuvu ciemata centram.

Kā aģentūru LETA informēja Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Igaviņa, tāpat viņus detalizēti interesēja procedūra kopumā - no sākotnējās ieceres pirms vairākiem gadiem, zemes gabala iegādes, uz kuras būvēs rūpnīcu, līdz gatavai rūpnīcai.

Konkrētā ģimene gan bija vienīgā, kas izteica iebildumus pret ieceri. Pārējie iedzīvotāji, kas bija ieradušies, atzinīgi novērtēja faktu, ka šā projekta realizēšanas gadījumā iedzīvotajiem samazināsies maksa par siltumu, jo esošās katlumājas pārtrauks darbu, to vietā siltumu ražos "Avoti".

Lielākā daļa iedzīvotāju atbalsta uzņēmēja ieceri - jaunas darba vietas, sakārtota vide ir Lizuma attīstība nākotnē. Divi iedzīvotāji publiski izteica pateicību uzņēmējam SIA "Avoti" īpašniekam Uldim Misiņam par viņa uzņēmību un darbu Lizuma iedzīvotāju labā.

Uz sanāksmi bija ieradušies vairāk nekā 30 cilvēki.

LETA jau informēja, ka Gulbenes novada Lizuma pagasta "Avotos" plāno būvēt koka granulu ražotni. Būvniecības ierosinātājs ir SIA "Avoti SWF", savukārt projektētājs - SIA "Rēzeknes būvprojekts".

Šobrīd ideja līdz 30.jūnijam nodota publiskajai apspriešanai. Informatīvie materiāli par būvniecības ieceri pieejami Lizuma pagasta pārvaldē, SIA "Avoti SWF" ("Avotos", Lizumā), kā arī pašvaldības mājaslapā "www.gulbene.lv".

Savukārt atsauksmes iespējams iesniegt Lizuma pagasta pārvaldē un Gulbenes novada būvvaldē.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas būvvalde mēneša laikā lems par būvatļaujas izdošanu vai atteikumu izdot būvatļauju.

SIA "Avoti SWF" reģistrēta 1994.gadā, tās īpašnieks ir Misiņš. Uzņēmums aizvadīto gadu noslēdzis ar 30 204 354 eiro apgrozījumu un 994 817 eiro peļņu. Uzņēmums nodarbojas ar masīvkoka mēbeļu ražošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)