Banner 980x90

Piketā pie Krievijas vēstniecības nosoda Latvijas okupāciju

Atceroties 1914.gada 17.jūniju jeb dienu, kad padomju karaspēks ienāca Latvijā, notiek pikets iepretim Krievijas vēstniecībai.

Kā novēroja aģentūra LETA, piketā piedalās pieteicējs Jānis Egons Cīrulis un viņu atbalstīt ir ieradies jelgavnieks Gilberts Mats.

Cīrulis tur rokās plakātu, kura uzraksts tulkojumā no krievu valodas vēsta "Ivana Bargā un Jermaka iekarojumi nav Krievija. Čečenija - pirmās bezdelīgas pavasari nenes, bet viņas jau ir", un plakātu rotā paraksts "Lāčplēši".

Cīrulis žurnālistiem pastāstīja, ka diskusijas par plakāta nozīmi un piketu nebūs.

Savukārt Mats aģentūrai LETA pastāstīja, ka viņš ir ieradies atbalstīt viena cilvēka piketu saistībā ar Latvijas okupācijas piemiņas dienu.

"Pieminu dienu, kad divas lielvaras dalīja Eiropu un tautu likteņus un mēs zaudējām Latvijas neatkarību. Tā ir sēru diena," norādīja piketa dalībnieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)