Banner 980x90

Pateicoties Jāņu sieram, "Rankas piens" pērn izkļuvis no zaudējumiem un kāpinājis apgrozījumu

Foto: Agnese Gulbe/ LETA
Foto: Agnese Gulbe/ LETA

Piena pārstrādes uzņēmums AS "Rankas piens" pagājušajā gadā strādāja ar 5,58 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3% pieaugums salīdzinājumā ar 5,42 miljoniem 2013.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums pērn izkļuvis no iepriekšējā gada zaudējumiem - 240 913 eiro - un guvis 29 003 eiro peļņu.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu rādītāju pieaugums skaidrojams ar pareizu darbības stratēģisko plānošanu, īpaši akcentējot Jāņu siera ražošanu kā uzņēmuma prioritāti, pareizi prognozējot pārdošanas apjomus un cenu un liekot akcentu uz maksimālu pieļaujamo cenas un peļņas daļu, nevis uz maksimālu apjomu pie minimālas cenas.

Tāpat uzņēmumam izdevās veiksmīgi saplānot ražošanas apjomus, rēķinoties ar izejvielu cenu dinamiku tirgos un cenu izmaiņām produktiem, ņemot vērā periodus, kādos cenu palielināšanu pieļauj ar lielveikalu ķēdēm noslēgtie līgumi.

Pozitīvi uzņēmuma darbību iespaidoja arī tas, ka tika saglabāti visi piena piegādātāji, neraugoties uz iepirkuma cenu svārstībām, līdz ar to izdevās nodrošināt pietiekamu piena izejvielas apjomu.

Tāpat ziņojumā teikts - salīdzinoši nelielais ražošanas apjoms, plašais pašražoto produktu klāsts, tiešais vadības kontakts ar izejvielas piegādātājiem un vairumpircējiem palielina spēju ātri reaģēt uz izmaiņām tirgū, kas ir būtisks priekšnosacījums, lai nākotnē raudzītos cerīgi.

Uzņēmums 2014.gadā pārstrādāja kopumā 12 900 393 kilogramus piena, ražojot dažāda veida sierus, jogurtus, biezpiena tortes, sviestu un citus piena produktus.

"Rankas piens" dibināts 1996.gadā, apvienojoties Jaunpiebalgas un Rankas piensaimnieku sabiedrībām. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 065 000 eiro, tas nodarbina 105 darbiniekus.

Lielākais "Rankas piena" īpašnieks ir tā vadītājs Aldis Spalviņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)