Banner 980x90

Pašvaldību vadītāji Gulbenē diskutē par dzelzceļa līnijas atjaunošanu

Vairāku pašvaldību vadītāji Gulbenē diskutē par dzelceļa līnijas uz Krieviju atjaunošanu, pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja Gulbenes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica.

Piektdien, 7.februārī, Gulbenē uz tikšanos ar Gulbenes novada domes priekšsēdētāju Nikolaju Stepanovu ieradās Apes, Alūksnes, Viļakas, Balvu, Madonas, Cesvaines, Smiltenes un Lubānas pašvaldību vadītāji, lai dalītos pieredzē dažādu jautājumu risināšanā.

Viens no galvenajiem sarunu jautājumiem bija par slēgtās dzelzceļa līnijas Krievijas virzienā atjaunošanās iespējām. Visi pašvaldību vadītāji bija viennozīmīgi par to, ka minētā dzelzceļa līnija ir jāatjauno. Tas nenoliedzami dotu vērā ņemamu ekonomisko pienesumu kā apkārt esošajām pašvaldībām, tā arī Latvijas valstij kopumā.

Jāpiebilst, ka Gulbene izsenis zināma kā dzelzceļa pilsēta – šeit 1902.gadā izbūvēja šaursliežu dzelzceļu Pļaviņas-Alūksne. Mūsdienās tas zināms kā Bānītis Gulbene – Alūksne, kas ir vienīgais Baltijā regulāri kursējošais šaursliežu dzelzceļa vilciens. Savukārt 1916./17.gadā izbūvēts platsliežu dzelzceļš caur Ieriķiem. Bet 1926.gadā Gulbenē tika uzbūvēta tolaik lielākā un skaistākā dzelzceļa stacija Latvijā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)