Banner 980x90

NVA Gulbenes šūšanas uzņēmuma darbiniekus informēs par valsts atbalsta iespējām 

Otrdien, 3.maijā, plkst.10.00 Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Gulbenes filiālē notiks NVA organizēta tikšanās ar SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" darbiniekiem, lai informētu viņus par valsts atbalsta iespējām bezdarba gadījumā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, sniegt konsultācijas uzaicināti arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) un Valsts darba inspekcijas (VDI) speciālisti.

Lai gan SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" NVA nav iesniegusi paziņojumu par kolektīvo atlaišanu, līdz šī gada 27.aprīlim NVA Gulbenes filiālē bezdarbnieka statusu jau bija ieguvušas 36 uzņēmuma "Nienhaus&Lotz Lettland" bijušās darbinieces. Viņām ieplānotas karjeras konsultācijas un konkurētspējas paaugstināšanas pasākumi, ņemot vērā individuālās vēlmes un nepieciešamību, pieteikta neformālās izglītības programmu apguve un profesionālā apmācība, pārkvalifikācija vai kvalifikācijas paaugstināšana. NVA speciālisti bijušās SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" darbinieces informē par vakancēm, kas reģistrētas gan NVA Gulbenes filiālē, gan citu tuvāko NVA filiāļu teritorijās.

Tāpat arī tie SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" darbinieki, kuri vēl turpina darba attiecības vai plāno mainīt darbu, aicināti izmantot NVA karjeras konsultanta palīdzību un apmeklēt konkurētspējas paaugstināšanas pasākumu nodarbības - īsos kursus, lekcijas, seminārus. Karjeras konsultants sniedz palīdzību darba meklēšanas un turpmākās karjeras izvēles jautājumos, nosaka profesionālo piemērotību un noskaidro sasniedzamos profesionālos mērķus. Iesaistoties Konkurētspējas paaugstināšanas pasākumos, darba meklētājs var apgūt darba meklēšanas metodes un darba tirgum nepieciešamās pamatprasmes.

Uz tikšanos aicināti visi SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" darbinieki. NVA speciālisti viņiem izskaidros, kas jādara un kur jāvēršas, ja zaudēts darbs, kā reģistrēties bezdarbnieka statusa saņemšanai, kādi dokumenti nepieciešami, kādus pakalpojumus NVA piedāvā bezdarbniekiem un darba meklētājiem. VDI pārstāvji konsultēs par darba tiesiskajiem jautājumiem, bet VSAA - par bezdarbnieka pabalsta saņemšanas iespējām un nosacījumiem.

Darba zaudēšanas gadījumā darba ņēmējiem ir jāreģistrējas NVA kā bezdarbniekiem. NVA reģistrētie bezdarbnieki var izmantot iespējas pārkvalificēties vai apgūt jaunam darbam vajadzīgās zināšanas un prasmes, iesaistoties NVA profesionālajā vai neformālajā apmācībā. Profesionālās tālākizglītības un profesionālās pilnveides izglītības programmas ļaus paaugstināt jau esošu kvalifikāciju vai apgūt jaunu profesiju, kas ir pieprasīta darba tirgū, bet neformālās izglītības ietvaros tiek apgūtas mūsdienu darba tirgū pieprasītās papildu prasmes, piemēram, svešvalodas un datorprasmes.

Tie darba ņēmēji, kuri atradīs jaunu darbu attālāk no deklarētās dzīvesvietas, varēs pieteikties dalībai NVA reģionālās darba mobilitātes programmā un darba tiesisko attiecību pirmo četru mēnešu laikā saņemt kompensāciju transporta izdevumiem vai telpu īrei. NVA piedāvā arī atbalstu komercdarbības vai pašnodarbinātības sākšanai. Detalizētāk ar NVA pakalpojumiem bezdarba gadījumā iespējams iepazīties aģentūras mājaslapas "www.nva.gov.lv" sadaļā "Klientiem".

Arī tad, ja darba meklētājs neatbilst bezdarbnieka statusam, piemēram, ir valsts pensijas saņēmējs, kurš vēlas strādāt, viņš var reģistrēties kā darba meklētājs un arī saņemt NVA atbalstu.

Jau ziņots, ka Gulbenes šūšanas uzņēmumā SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" 158 darbiniekiem nav izmaksāta darba alga par šī gada martu, aģentūrai LETA atklāja uzņēmuma ražošanas vadītāja Ilze Boldāne.

Boldāne pastāstīja, ka uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vācijas firma "Apanage Fashion Group GmbH ", kurai šī gada aprīlī ir pasludināta maksātnespēja.

"Tā kā mūsu uzņēmumam nav amatpersonas, kura varētu iegūt oficiālu informāciju (vienīgais valdes loceklis no darba tika atbrīvots šī gada 6.aprīlī), rīkojamies pēc tās, ko iegūstam no Vācijas kolēģiem. Tā kā notiek īpašnieka maksātnespējas process, gaidām viņu lēmumu par to, kas notiks ar mūsu uzņēmumu. Nekādi konkrēti datumi un darbības man nav zināmas," viņa atzina.

Arī Gulbenes novada pašvaldība ir informēta par situāciju, taču konkrētākas informācijas tās rīcībā pagaidām nav.

Kā aģentūru LETA informēja NVA Gulbenes filiāles vadītājs Vladimirs Lituņenko, SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" nav iesnieguši paziņojumu par kolektīvās atlaišanas sākšanu un tas oficiāli nav paziņots. Darbinieki aprīlī ir palaisti bezalgas atvaļinājumā.

NVA Gulbenes filiālē ir reģistrējušies 15 bijušie darbinieki un vēl deviņi cilvēki ir interesējušies par bezdarbnieka statusa iegūšanu. Visiem 15 bijušiem SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" darbiniekiem līguma izbeigšanas iemesls bijis pušu vienošanās.

Uzņēmuma SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" 2014.gada apgrozījums ir 1 116 130 eiro, savukārt peļņa - 4 390 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)