Banner 980x90

Masīvkoka mēbeļu ražotāja "Avoti SWF" peļņa pērn pārsniegusi pusotru miljonu eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Gulbenes novada masīvkoka mēbeļu ražotājs SIA "Avoti SWF" pagājušajā gadā strādājis ar 28,752 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 4% samazinājums salīdzinājumā ar 30,204 miljoniem eiro 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv" ziņo aģentūra LETA, tikmēr uzņēmuma peļņa sasniegusi 1,595 miljonus eiro salīdzinājumā ar 994 817 eiro 2014.gadā.

Kā teikts vadības ziņojumā, peļņa netiks sadalīta dividendēs, bet ieguldīta uzņēmuma tālākajā attīstībā.

No pērnā apgrozījuma lielāko daļu - 26,27 miljonus eiro - veidoja masīvkoka mēbeļu realizācija, 1,16 miljonus eiro - apdares materiālu realizācija, bet kokmateriāli pārdoti par 701 605 eiro. Lielākie tirgi bija Eiropas Savienības valstis, kur produkcija realizēta par 18,53 miljoniem eiro, uz trešajām valstīm eksportētas preces par 8,93 miljoniem eiro, bet vietējā tirgū pārdošanas daļa bijusi 1,30 miljoni eiro.

Tāpat norādīts, ka pērn uzņēmums investēja 50 995 eiro pētniecības pasākumos, kas saistīti ar koksnes atlikumu pārstrādi un eksperimentālās kokskaidu granulu ražotnes izveidi.

Kā norāda uzņēmuma vadība, jau kopš 1998.gada "Avoti SWF" mēbeles galvenokārt tiek ražotas pēc globālā mazumtirdzniecības tīkla "Ikea" pasūtījuma, kas mēbeles realizē daudzās valstīs Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā.

Uzņēmums Lizuma pagasta Lejasciema meža iecirkņa teritorijā sācis ražošanas ceha, pievadceļu un kokmateriālu izvietošanas laukuma būvniecību. Projektā paredzēts investēt ne mazāk kā piecus miljonus eiro un izveidot papildu 50 jaunas darba vietas.

"Avoti SWF" dibināti 1994.gadā Lizuma pagastā, pamatkapitāls ir 103 870 eiro. Uzņēmumā pērn strādāja 322 darbinieki.

"Avoti SWF" ražo masīva priedes un egles koka mēbeles, kā arī kokskaidu briketes.

"Avoti SWF" pēc apgrozījuma bija mēbeļu ražošanas un furnitūras nozares līdere "Latvijas Tālruņa", "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā 2015".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)