Banner 980x90

Latvijā vispozitīvāk noskaņoti ir Vidzemes un Pierīgas uzņēmēji

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Latvijā vispozitīvāk noskaņoti ir Pierīgas un Vidzemes uzņēmēji, bet Lietuvā vispozitīvāk ir noskaņoti uzņēmēji Viļņā, liecina jaunākais "Citadele Index" pētījums.

Pierīgas uzņēmēju noskaņojuma indekss ir sasniedzis 51,6 punktus, bet Vidzemē - 50,95 punktus. Viļņā uzņēmēju noskaņojums ir sasniedzis 53,95 punktus.

Pēdējā ceturkšņa laikā gan Pierīgas, gan Vidzemes uzņēmēju noskaņojums ir uzlabojies par 4,4 procentpunktiem.

Rīgā uzņēmēju skatījums uz tagadni un nākotni nav tik pozitīvs un cerību pilns - 49,66 punkti. Rīgas uzņēmēju noskaņojums pēdējā ceturkšņa laikā ir uzlabojies tikai par 0,2 procentpunktiem.

Kurzemē un Zemgalē uzņēmēji ir drīzāk pesimistiski - attiecīgi 48,88 punkti un 48,41 punkts. Latgalē uzņēmēju noskaņojums ir vispesimistiskākais - 45,14 punkti.

Pēdējā ceturkšņa laikā Kurzemē un Latgalē uzņēmēju noskaņojums ir uzlabojies par 1,6 procentpunktiem, bet Zemgalē ceturkšņa laikā uzņēmēju noskaņojums ir pasliktinājies par 1,5 procentpunktiem.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas uzņēmēju noskaņojums uzlabojas, tomēr "Citadele Index" vēl nav sasniedzis 50 punktu atzīmi, kas apzīmē optimisma un pesimisma robežu. Saskaņā ar jaunāko pētījumu "Citadele Index" vērtība Latvijā ir 49,45 punkti, un kopējais uzņēmēju noskaņojums ir vērtējams kā drīzāk pesimistisks. Tikmēr Lietuvas uzņēmēji ir optimistiskāki - "Citadele Index" pētījumā, kas veikts Lietuvā, indeksa vērtība sasniedz 51,15 punktu atzīmi.

Jau septīto ceturksni pēc kārtas Latvijas uzņēmēji ir drīzāk pesimistiski. Nākotnes prognozēs par ekonomikas attīstību un uzņēmumu darbības rezultātiem Latvijas uzņēmumi tomēr ir piesardzīgi optimistiski (53,50 punkti), kamēr Lietuvas uzņēmēji nākotnes prognozēs ir krietni optimistiskāki (55,92 punkti).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)