Banner 980x90

Jūsu iespēja pārsēsties jaunā auto

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Brīvība no sabiedriskā transporta kustības sarakstiem, iespēja pašam noteikt sava ceļa maršrutu un laiku – tie ir tikai daži iemesli, kāpēc auto ir tik populārs personīgā transporta veids. Ģimeņu locekļu skaitam palielinoties, dažkārt rodas nepieciešamība pēc otrā un pat trešā auto. Bet, kā to apvienot ar ģimenes finansiālo stabilitāti? Kā neiekļūt milzu parādos un saņemt savā īpašumā jaunu auto? Viens no variantiem ir auto līzings. Tas ir pakalpojums, kas sniedz iespēju izvēlēties automašīnu un sēsties pie tās stūres, neiztukšojot savu bankas kontu.

Svarīgākais par auto līzingu
Auto līzings ir līdzīgs kredītam, kas paredzēts auto, jo abos gadījumos Jūs katru mēnesi veicat iemaksas un lietojat auto. Taču galvenā atšķirība starp šiem kredītu veidiem ir īpašuma tiesības. Auto līzings nozīmē, ka auto īpašnieks ir kredītdevējs, bet Jums ir auto turētāja tiesības. Cilvēki dod priekšroku auto līzingam, jo tas ir elastīgāks aizdevuma veids, nekā parastais kredīts auto iegādei. 
- Pirmkārt, tas ietaupa Jūsu laiku. Tā vietā, lai pašam dotos uz auto salonu un noformētu atbilstošus papīrus, šos pienākumus Jūs nododat līzinga uzņēmumam. Tas pats nopērk izvēlēto auto un nodod Jums atslēgas.
- Otrkārt, auto līzings ir aizdevums ar dažādiem līguma nosacījumiem. Katram uzņēmumam ir savi nosacījumi, bet pamatā ir divas iespējas. Pirmajā gadījumā pēc līzinga termiņa beigām auto pāriet Jūsu īpašumā, bet otrajā – var tikt izpirkts par līgumā noteikto summu vai atstāts uzņēmuma īpašumā. 

Vienkārši un ātri
Lai saņemtu savā īpašumā jaunu auto, nav nepieciešams tam tērēt daudz laika un pūliņu. Sekojiet līdzi vienkāršai shēmai un dienas beigās varēsiet sēsties pie jauna auto stūres:
- izvēlieties automašīnu. Auto līzings var tikt piemērots jebkurā auto dīleru centrā. Daži uzņēmumi piedāvā savu auto katalogu;
- piesakieties līzingam. To var izdarīt tiešsaistē, auto līzinga uzņēmuma mājaslapā, piezvanot pa tālruni vai noformējot pieteikumu klātienē kādā no uzņēmuma filiālēm;
- sagaidiet lēmumu, kas parasti aizņem 30–60 minūtes, parakstiet līgumu un veiciet pirmo iemaksu;

Uzņēmums nekavējoties sazināsies ar auto izplatītāju, pārskaitīs nepieciešamo summu, un Jūs varēsiet doties pēc sava jauna auto. Ja vēlēsieties paturēt auto savā īpašumā, pēc līzinga termiņa beigām pārreģistrējiet auto CSDD uz sava vārda.

Trīs lietas, par ko nedrīkst aizmirst
Lai atrastu labāko piedāvājumu auto līzingu nozarē, pievērsiet uzmanību šādām detaļām:
- kāds ir pirmās iemaksas lielums;
- cik augsta ir procentu likme;
- vai uzņēmums pieprasa komisiju;

Lietojiet līzinga kalkulatoru, lai ātri aprēķinātu mēneša iemaksas un līzinga kopējo summu. Ja Jums ir stabili ienākumi un vēlme iegādāties jaunu auto, auto līzings ir Jums piemērots, taču atcerieties, ka šāds lēmums ir jāapdomā rūpīgi!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)