Banner 980x90

Gulbenieši startēs Eiropas čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā

Gulbenes spēcīgākie spēka atlēti dosies uz Eiropas klasiskās spēka trīscīņas čempionātu, kas no sestdienas, 5.marta līdz svētdenai, 12.martam norisināsies Igaunijā, Tartu, pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informē Latvijas pauerliftinga federācijas (LPF) sabiedrisko attiecību speciālists Arvis Iļjins.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs 17 Latvijas spēcīgākie vīrieši un sievietes, kas ir Latvijas līdz šim lielākā izlases komanda Latvijas pauerliftinga vēsturē.

Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs šādi sportisti: Tatjana Tokareva (Rīga, Ogre), Antons Putnis (Rēzekne), Vladislavs Groms (Rēzekne), Ivars Mauriņš (Valmiera), Ivo Liepiņš (Ventspils), Reinis Kaudzītis (Rīga), Uldis Ronlads Ķiploks (Gulbene), Marks Riekstiņš (Vangaži), Jurģis Zalāns (Rīga), Lauris Daņilevičš (Jēkabpils), Mārtiņš Krūze (Valmiera), Artūrs Paiķis (Tukums), Andrejs Šilo (Gulbene), Māris Juzups (Aizpute), Ieviņa Liģerte (Madona), Larisa Cīrule (Gulbene).

"Latvijas pauerliftinga federācija lūdz sasparoties pauerliftinga entuziastus un līdzjutējus, šī ir tava lielā iespēja atbalstīt mūsu sportistus cīņā par Eiropas čempiona tituliem. Eiropas čempionāts vel nekad nav noticis tik tuvu Latvijai, tādēļ arī Latvijas izlase uz Igauniju dosies ar daudz lielāku pārliecību par saviem spēkiem, kā dodoties uz svešām zemēm," norāda Iļjins.

Liela uzmanība sacensībās būs pievērsta pērnā gada Eiropas absolūtajam rekordistam un pašreizējam Eiropas čempionam valmierietim Mārtiņam Krūzem, kas dosies aizstāvēt gan sev piederošo Eiropas rekordu, gan esošo Eiropas titulu super smagajā svarā.

Tāpat gaidīta arī gulbenieša Ulda Ronalda Ķiploka debiju u23 vecuma grupā. Pērn Uldim padevās Eiropas u18 vecuma grupas absolūtais rekords svaru sumā, kā arī mājās Uldis devās ar Eiropas u18 čempiona titulu.

Savukārt Madona tur īkšķus par Ievu Liģerti, pērn Eiropas sudrabs.Tāpat LPF iesaka pievērst uzmanību Tatjanai Tokarevai no Rīgas, šai sportistei debija Eiropas pauerliftinga čempionātā, bet ne debija Eiropas līmeņa sacensībās. Šī jaunā sportiste ir arī viena no Latvijas pirmajām sieviešu kanoe airēšanas pamatlicējam un 2014.gadā Francijā notiekošā Eiropas u18 kanoe airēšanas čempionāta dalībniece. Jaunā sportiste soli pa solim apliecina, ka Latviešu meitenes ir ne tikai vienas no skaistākajām, bet arī vienas no spēcīgākajām pasaulē.

Eiropas čempionāts norisināsies klasiskajā spēka trīscīņā pēc IPF (International Powerlifting Federation) noteikumiem. Sacensību rezultātus un video tiešraidi varēs vērot "www.goodlift.info". Junioru startiem ieeja skatītājiem bez maksas, bet "Open" startiem skatītājiem ieejas maksa 4 eiro. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)