Banner 980x90

Gulbenes novadam sešas medaļas Latvijas IV Olimpiādē

Foto: Facebook.com/ Radām novadam
Foto: Facebook.com/ Radām novadam
Aizvadītās nedēļas nogalē no piektdienas, 1.jūlija līdz svētdienai, 3.jūlijam, Valmierā pulcējās visi labākie vasaras sporta veidu sportisti, lai pārstāvētu savus novadus un pilsētas četrgades lielākajā sporta pasākumā Latvijas IV Olimpiāde. Kopumā piedalījās vairāk nekā četri tūkstoši dalībnieki, pārstāvot 94 pašvaldības, pilsētas informācijas portāls Gulbene24.lv uzzināja Gulbenes novada pašvaldībā.

Gulbenes novadam Latvijas IV Olimpiāde bija līdz šim "medaļotākā" – sešas medaļas (trīs zelta, trīs sudraba). Mūsu "zelta puiši": Jānis Mezītis – 2 zelta medaļas (100 m un 200 m distancē) un Armands Zvirbulis (brīvā cīņa). Sudraba medaļas Gunai Ģērmanei 1500 m, Edgaram Gjačam 10 km soļošanā un Ilvaram Grēnam brīvajā cīņā.

Gulbenes novads uz Valmieru devās 38 dalībnieku sastāvā (29 sportisti, 9 apkalpojošais personāls), piedaloties 7 sporta veidos (vieglatlētikā (13), brīvajā cīņā 2, stenda šaušanā (3), golfā (2), orientēšanā (4), pludmales volejbolā (2), MTB riteņbraukšanā (2) un šahā (1)).

Izcils sniegums gulbeniešu izpildījumā izdevās vieglatlētiem, kas J.Daliņa stadionā ne tikai izcīnīja četras medaļas, bet arī uzrādīja augstvērtīgus rezultātus. Piektdien sportisti spēkiem mērojās priekšsacīkstēs, lai kvalificētos turpmākajiem startiem. Tā 100 metru distancē sacensības turpināt izdevās Andai Kablukovai, Jānim Mezītim un Jānim Skangalim, bet lodes grūšanā Jānim Pāvuliņam.

Piektdien finālskrējiens norisinājās vīriešiem 5000 metros un pirmais no Gulbenes novada sportistiem olimpiskajā sešniekā iekļuva Kristaps Vējš – Āboliņš, kurš finiša līniju šķērsoja sestais (rezultāts 15:39.82). 400 metru barjerskrējienā dāmām Anda Kablukova ierindojās astotajā vietā (1:08.14). Sestdienas rīts sākās ar soļotāju startiem un pirmo medaļu Gulbenes novadam izcīnīja Edgars Gjačs, kurš 10 kilometru soļošanā izcīnīja otro vietu (44:05.49). Dāmas spēkiem mērojās 5 kilometru soļošanas distancē. Mazliet līdz olimpiskajam sešniekam pietrūka Inesei Sirmai (29:09.2), viņa ieguva septīto vietu, bet astotajā pozīcijā Ilma Melne (29:31.38). Sacensības vieglatlētikā turpināja 100 metru sprinteri, kur finālam kvalificējās Jānis Mezītis. Lodes grūšanas sektorā Jānis Pāvuliņš finālsacīkstēs spēja pakāpties par pozīciju augstāk, kas vainagojās ar olimpisko sesto vietu (14.16). Sestdienas pēcpusdienā starts tika dots 1500 metru skrējieniem. Gulbenes novadam otro sudraba godalgu izcīnīja Guna Ģērmane (4:41.2), kas finišēja otrajā pozīcijā, tikai nieka 0.8 sekundes piekāpjoties sportistei no Daugavpils. 10 000 metru distancē Kristaps Vējš-Āboliņš ierindojās astotajā pozīcijā.

Vakara programmas "nagla" bija 100 metru fināls. Pārpildītās tribīnes bija cēlušās kājās, lai redzētu neoficiāli atzītās vieglatlētikas disciplīnas nr.1 finālskrējienu. Jānis Mezītis bija uzrādījis labāko rezultātu gan priekšsacīkstēs, gan pusfinālā. Uzreiz ar pirmajiem metriem visiem priekšā atradās Jānis. Aptuveni 8 metrus pirms finiša viņš pat varēja atļauties pacelt roku augšā, svinot savu olimpisko uzvaru (10.64). Sestdienas pašā vakarā norisinājās 4 x 100 metru stafetes skrējieni. Gulbenes vīriešu kvartets (Dilans Kurepins, Jānis Skangalis, Artūrs Kopeļevs un Oskars Vīksna) izcīnīja augsto sesto vietu (45.10), kas deva iespēju piedalīties apbalvošanas ceremonijā.

Atsevišķi (neoficiāli) vieglatlētikas kopvērtējumā Gulbenes novads pēc izcīnīto medaļu skaita ierindojās augstajā sestajā pozīcijā aiz tādām vieglatlētikas "lielpilsētām" kā Rīga, Ventspils, Daugavpils, Rēzekne un Jelgavas novads. Jāpiebilst, ka mūsu novads pat ir apsteidzis Jūrmalas pilsētu, Valmieras novadu, 61 Latvijas pašvaldību komandu.

Svētdien vieglatlētikas stadionā sacentās sprinteri 200 metru distancē. Jānis Mezītis vispirms pārvarēja kvalifikāciju un vēlāk triumfēja finālskrējienā, izcīnot otro zelta medaļu (21.75). 800 metru skrējienā dāmām Guna Ģērmane, sasniedzot savu personīgo rekordu (2:20,19), ierindojās tūlīt aiz goda pjedestāla, ceturtajā vietā.

Brīvā cīņa norisinājās Cēsīs, kur Gulbenes novadu pārstāvēja divi sportisti. Armands Zvirbulis, kurš bija arī Gulbenes novada delegācijas karognesējs atklāšanas parādē, aizstāvēja sev piederošo olimpiskā čempiona titulu. Tā svara kategorijā 74-86 kg viņš izcīnīja visas uzvaras un zelta medaļu. Pēc sacensībām Armands stāstīja, ka esot piedalījušies visi labākie brīvās cīņas sportisti, konkurence bijusi vērā ņemama un tas viņam ļoti paticis, jo ir bijis ar ko "pacīnīties". Svara kategorijā 97-125 kg pie sudraba godalgas tika Ilvars Grēns, kas bija ļoti patīkams pārsteigums pašam sportistam.

Stenda šaušanas sacensības norisinājās Rencēnos. No gulbeniešiem labākais sniegums Aināram Kuprovskim, kurš šaušanā pa skrejošu meža cūku (35 m) finālam kvalificējās kā ceturtais, bet finālsacensībās spēja noturēties olimpiskajā sešniekā, izcīnot sesto vietu.

Trīs dienu garumā golfa sacensības norisinājās "Avotu" golfa laukumā. Finālsacensībām kvalificējās arī mūsu novada sportists Gundars Rauza, izcīnot trīspadsmito vietu.

MTB riteņbraukšana norisinājās piektdien Priekuļu slēpošanas-biatlona trasē. Distance bija gan tehniski, gan arī fiziskajā ziņā ļoti sarežģīta un grūta. Dāmu konkurencē Anita Muižniece ierindojās septītajā pozīcijā.

Šahā piedalījās lizumnieks Jānis Grasis, kurš izcīnīja 17.vietu.

Pludmales volejbolā kvalifikācijas sacensībās mūsu dāmu duets (Marta Nipāne/Laura Stradiņa) trešajā setā piekāpās savām pretiniecēm un no turpmākās cīņas bija spiestas izstāties.

Lai gan orientēšanās ir neolimpiskais sporta veids, tomēr dalībnieku skaita ziņā viens no kuplāk pārstāvētajiem veidiem olimpiādē. Tā jauktajā stafetē piedalījās 49 komandas. Gulbenes novada komanda (Renārs Kokorevičs, Jānis Bošs, Inga Siegerte) ierindojās 27.pozīcijā. Orientēšanās federācija arī bija parūpējusies, lai tas būtu skatāms sporta veids. Svētdienas sprints norisinājās pilsētas ielās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)