Banner 980x90

Gulbenes novadā norisināsies Latvijas čempionāta disku golfā 5.posms

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Sestdien, 30.jūlijā, Gulbenes novadā, disku golfa parkā "Stari", norisināsies Latvijas čempionāta disku golfā 5.posms, pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja pasākuma organizatori.

Šis posms solās būt aizraujošs, jo šis laukums tika oficiāli atklāts tikai šī gada 2. jūlijā un Latvijas čempionāts šeit tiks aizvadīts pirmoreiz. Kopumā tiks pulcēti ap 60 labākie Latvijas disku golfa spēlētāji.

Disku golfā, līdzīgi kā tradicionālajā golfā, spēles būtība sastāv no gājieniem pretim mērķim. Ja golfā gājienus veic ar nūju sitot bumbiņu pretim bedrītei, tad disku golfā ar roku met lidojošu šķīvīti pretim speciālam disku ķērājam. Disku golfs var būt lielisks brīvā laika pavadīšanas veids, profesionāls sporta veids, pastaiga brīvā dabā, draugu un ģimenes kopā sanākšana vai arī viss kopā.

Latvijas čempionāta disku golfā 5.posma sacensību programma:
* no plkst.9.00 līdz plkst.9.30 spēlētāju reģistrācija,
* no plkst.9.50 līdz plkst.10.00 sacensību atklāšana un spēlētāju sapulce (informācija par trasi, grupu sadale),
* no plkst.10.00 līdz plkst.13.00 1.raunds (18 celiņi),
* no plkst.13.00 līdz plkst.14.00 pusdienu pārtraukums,
* no plkst.14.00 līdz plkst.14.10 spēlētāju sapulce (informācija par trasi, grupu sadale),
* no plkst.14.25 līdz plkst.17.25 2.raunds (18 celiņi),
* plkst.17.50 uzvarētāju apbalvošana un DiscSport.lv disku izloze visiem dalībniekiem.

Disku golfs Latvijā ir ienācis salīdzinoši nesen. Ja pasaulē tas jau ir labi pazīstams, tad Latvijā pirmās disku golfa aktivitātes sākās tikai 2009.gadā, kad vienreizējā laukumā tika aizvadītas Baltijas Jūras tūres sacensības disku golfā. Disku golfa popularitāte strauji aug Baltijas un Skandināvijas reģionā. Visattīstītākā disku golfā šobrīd ir Somija, kurā izveidoti ap 500 laukumiem, kas ir vidēji viens laukums uz 13tukstošiem iedzīvotāju. Arī Igaunija ir stipri priekšā disku golfa attīstībā, tajā ir ap 60 uzbūvētiem laukumiem, no kuriem aptuveni 15 tika izveidoti tikai pērn. Latvijā dotajā brīdī oficiāli izveidoti ir pieci disku golfa laukumi, kuri atrodas Talsos, Rīgā, Ērgļos un Gulbenē.

Gulbenes novadā disku golfa parks "Stari" tika izveidots šī gada pavasarī. Tas atrodas Staru moto trases teritorijā, Daukstu pagastā, un oficiāli darbojas kopš 2016.gada 2.jūlija. Disku Golfa Parks "Stari" ir pilns 18 celiņu disku golfa laukums ar dabīgi skaistu reljefu. Tā izveidi veica uzņēmums Baltic Disc Golf SIA, kurš nodarbojas ar disku golfa inventāra tirdzniecību, laukuma būvniecību un pasākumu organizēšanu. Šis uzņēmums ir vienīgais oficiālais izplatītājs pasaulē plaši pazīstamajiem zīmoliem Latitude 64 (Zviedrija), Dynamic Discs (ASV), Westside (Somija).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)