Banner 980x90

Gulbenes novada invalīdu biedrība atklāj izstādi muzejā

Trešdien, 2.martā Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā atklāta Gulbenes novada invalīdu biedrības izstāde "Mūsu brīvā laika darbi", kura būs skatāma līdz sestdienai, 19.martam, pilsētas informācijas portāls Gulbene24.lv uzzināja Gulbenes novada pašvaldībā.

Tajā aplūkojami dažādi adījumi, keramikas trauki, apgleznoti zīda lakati, apsveikuma kartiņas, austas jostas, sveces, mīkstās rotaļlietas, rotaslietas un citi darbi.

Izstādei darbus radījušas desmit radošas un entuziasma pilnas Gulbenes novada invalīdu biedrības biedres – Ināra Aizupiete, Ingrīda Ceske, Olga Novika, Anita Pušmucāne, Ilze Stonka, Cirēnija Mezīte, Irēna Jakovļeva, Irēna Berkule, Sarmīte Kokareviča, Biruta Kozlovska.

"Rīkot izstādi mūs pamudināja Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja direktore Valda Vorza. Mēs sarosījāmies, intensīvi strādājām un mēneša laikā radījām darbiņus, ko parādīt citiem. Jāteic, ka visi darbi ir vairāku iepriekš realizētu projektu turpinājumus, kuru ietvaros mēs aicinājām dažādus speciālistus, kas mūs apmācīja, ievirzīja pareizajās sliedēs, piemēram, zīda laku apgleznošanā, lai mēs paši turpmāk varētu patstāvīgi darboties. Ja kādam izstādes apmeklētājam kaut kas iepatiksies, to pēc tam varēs iegādāties invalīdu biedrībā," stāsta viena no izstādes darbu autorēm Biruta Kozlovska.

Gulbenes novada domes vārdā biedrību sveica Gulbenes novada domes priekšsēdētāja konsultante-priekšsēdētāja palīdze Liāna Jansone, kā arī Gulbenes novada domes Attīstības un projektu nodaļas speciālisti, kas ir palīdzējuši biedrībai projektu rakstīšanā. Laba vēlējumus teica Gulbenes Mākslas skolas direktore Sandra Dikmane un Gulbenes 2.vidusskolas skolotāja Evita Zālīte, kuras ir daudz palīdzējušas ar savu padomu.

Muzikālus priekšnesums sniedza Gulbenes 2.vidusskolas skolniece Kristiāna un Gulbenes novada jauniešu centra "Bāze" brīvprātīgais jaunietis no Turcijas Cagdas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)