Banner 980x90

Gulbenē vēl apkopo brīvdienās negaisa radīto zaudējumu apmēru

Rīga, 9.jūl., LETA. Gulbenes novada pašvaldība vēl apkopo zaudējumus, kas infrastruktūrai radīti negaisā aizvadītajās brīvdienās, aģentūru LETA informēja novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Caunītis (V).

Saistībā ar bojājumiem disku mešanas sektorā pilsētas stadionā pašvaldība gaida apdrošinātāju apkopojumu, tāpat tiek apzināti citi zaudējumi. Nav arī zināms, cik izmaksās teritoriju sakopšana pēc negaisa, ko veic pašvaldības uzņēmumi.

Caunītis vēl nemācēja teikt, vai dome varētu lūgt valsti piešķirt pašvaldībai līdzekļus, turklāt daļu no zaudējumiem paredzēts iegūt no apdrošinātājiem.

Pēc novada vicemēra teiktā, nākotnē pašvaldībai un arī Dabas aizsardzības pārvaldei būtu rūpīgāk jāizvērtē koku izzāģēšana, jo negaisā gāzti arī tie koki, kurus pirms tam pārvalde pašvaldībai nav ļāvusi likvidēt.

Jau vēstīts, ka Gulbenē sestdien negaiss gāzis kokus kapsētā un izpostījis disku mešanas sektoru pilsētas stadionā, aģentūrai LETA pastāstīja Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs (ZZS).

Viņš atklāja, ka pilsētā daudzviet vējš gāzis kokus, krituši arī to zari. Trīs līdz četrās vietās koki krituši pāri ceļiem. Arī kapos vējš lauzis bērzus, izmētājis to zarus.

Audzišs arī sacīja, ka vējš izgāzis piecus līdz sešus metāla stabus pilsētas stadiona disku mešanas sektorā. Spēcīgā negaisa brīdī tajā bijušas paredzētas Latvijas vieglatlētikas sacensības veterāniem.

Vēl novadā kādam šķūnim norauts jumts, vairākām ēkām no jumtiem atrauti šīferi.

Cilvēki cietuši nav, viņš uzsvēra.

Audzišs arī sacīja, ka visi dienesti, tai skaitā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, VAS "Latvijas valsts ceļi" un pilsētas labiekārtošanas dienests, strādājuši operatīvi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)