Banner 980x90

Gulbenē notiks "Sporto visa klase" tautas bumbas turnīrs

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Piektdien, 15.aprīlī Gulbenes sporta centrā risināsies projekta "Sporto visa klase" tautas bumbas turnīrs, kurā piedalīsies sporta klašu komandas no vairāku novadu skolām: Rēzeknes, Līvānu, Pļaviņām, Madonas, Daugavpils un Gulbenes. Sacensības vēros Latvijas Olimpiskās komitejas ( LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, kurš ir šā projekta idejas autors, pilsētas informācijas portāls Gulbene24.lv uzzināja Gulbenes novada pašvaldībā.

Pagaidām Gulbenes novadā ir tikai viena sporta klase, kas darbojas Gulbenes 2.vidusskolā. Tā kā LOK 29.martā izsludināja jaunu pieteikšanos pašvaldību izglītības iestāžu 3.klasēm, kuras vēlas iesaistīties projektā "Sporto visa klase" nākamajā mācību gadā, tad gatavību iesaistīties projektā šobrīd apsver vēl dažas Gulbenes novada skolas.

Projekts nodrošina iesaistīto skolu skolēniem katru nedēļu kvalitatīvu un metodiski atbilstošu trīs fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu, papildus tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā. Nodarbības projekta ietvaros notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu. Projekts "Sporto visa klase" ietver 3 fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā: stājas uzlabošana un vispārējā fiziskā sagatavotība; futbola iemaņu apguve; peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā.

Šajā mācību gadā projektā piedalās 1180 bērni no 49 klasēm un 35 pašvaldībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)