Banner 980x90

Francija norīko četrus iznīcinātājus NATO patruļām Baltijā

Francija, sākot no svētdienas, 27.aprīļa, norīkojusi četrus iznīcinātājus NATO patruļām Baltijas valstu gaisa telpā, trešdien, viesojoties Vašingtonā, paziņojis Francijas Aizsardzības spēku virspavēlnieks ģenerālis Pjērs de Viljērs.

Kopš gada sākuma patrulēšanu Baltijas valstu un Polijas gaisa telpā nodrošina ASV Gaisa spēki.

Četri Francijas iznīcinātāji - vai nu "Rafale", vai "Mirage 2000" - veiks lidojumus no bāzes Polijā.

Papildus iznīcinātāju patruļām Francija arī veiks aviācijas kontroles un brīdinājuma sistēmas (AWACS) izlūkošanas lidaparāta patruļas Baltijas valstu un Polijas gaisa telpā, apstiprināja ģenerālis.

Francija spērusi šādu soli, lai apliecinātu atbalstu saviem sabiedrotajiem Austrumeiropā, saasinoties krīzei Ukrainā.

Jau ziņots, ka ASV uz Poliju un Baltijas valstīm nosūtījušas 600 karavīrus, kuri piedalīsies jaunos manevros. Bet Francijas līderi atturējušies no tālākiem soļiem savu NATO sabiedroto atbalstam, norādīja Viljērs.

"Pašreiz, vadlīnija ir ļoti skaidra, tālā mēs neiesim," viņš piebilda, vienlaikus uzsverot, ka Francija, kas 2014.gadā pārrauga NATO reaģēšanas spēku sauszemes vienības, būs gatava palielināt savu klātbūtni Austrumeiropā, kā prasīts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)