Banner 980x90

ES gatavojas veidot mediju vienību cīņai pret Krievijas propagandu

Eiropas Savienības (ES) līderi šonedēļ samitā vienosies izveidot speciālu mediju vienību, lai pretdarbotos Krievijas propagandai Ukrainas krīzes jautājumā, liecina samita secinājumu uzmetums, kas otrdien nonācis ziņu aģentūras AFP rīcībā.

"Eiropadome uzsver nepieciešamību izaicināt Krievijas dezinformācijas kampaņas un uzaicināja [ES augsto pārstāvi ārlietās Federiku Mogerīni] sadarbībā ar dalībvalstīm un ES institūcijām sagatavot līdz jūnijam rīcības plānu stratēģiskai komunikācijai mediju brīvības atbalstam," teikts samita secinājumu uzmetumā.

"Komunikāciju komandas izveidošana ir pirmais solis," norādīts uzmetumā.

"Mērķis ir izveidot Briselē komandu, lai novērotu Krievijas medijus, identificētu acīmredzamus melus un izšķirtu patiesību, un nodot to dalībvalstīm," atklāja kāds informēts avots.

Šomēnes apritēja gads, kopš Krievija anektēja Krimu. Maskava noorganizēja virkni pasākumu, lai atzīmētu šo notikumu, kas medijos atspoguļots kā krieviski runājošas teritorijas likumīga atgriešanās tēvzemē Krievijā.

Ceturtdien un piektdien gaidāmajā ES samitā jautājums par sankciju pagarināšanu pret Krieviju, visticamāk, netiks izlemts. Tā vietā tiks aicināts ievērot Minskā panākto vienošanos par pamieru Ukrainā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)