Banner 980x90

Druvienas Silmači aicina Latviju uz skroderdienām 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 23.jūnijā Gulbenes novada Druvienas pagasta Silmačos norisināsies pasākums "Latvija līgo Druvienas "Silmačos", kura galvenais notikums būs leģendārās Latvijas Nacionālā teātra izrādes "Skroderdienas "Silmačos" atgriešanās uz Silmaču brīvdabas estrādes skatuves.

Kā pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informē Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica, šogad aprit 30 gadi, kopš Latvijas Nacionālais teātris pirmo reizi brīvdabā Druvienā spēlēja "Skroderdienas "Silmačos". 

Vasaras saulgriežu svinēšana Druvienā plānota visas dienas un nakts garumā. Svinēšana sāksies jau no plkst.15.00, kad durvis vērs Vislatvijas amatnieku, meistaru, mājražotāju Līgo tirgus un latviskās Zāļu dienas radošās darbnīcas – siera siešana, Jāņu vainagu pīšana, Līgo danču un dziesmu mācīšanās.

Savukārt plkst.19.00 sāksies brīvdabas izrāde – R.Blaumaņa "Skroderdienas "Silmačos" Latvijas Nacionālā teātra iestudējumā. Galvenajās lomās iejutīsies aktieri Dita Lūriņa un Uldis Anže. Druvienas estrādē atgriezīsies arī tie aktieri, kurus daudzi skatītāji atceras vēl no 1986.gada brīvdabas iestudējuma, tostarp Astrīda Kairiša, Ģirts Jakovļevs, Uldis Dumpis, Lāsma Kugrēna un citi. Režisore Indra Roga. Pēdējo reizi Nacionālais teātris ar izrādi Druvienā viesojās 1991.gadā. 

Pēc izrādes Līgo nakts un Jāņu rīta danči kopā ar grupām "ElektroFolk", "Auļi" un "Dārdi".  Visi aicināti arī uz Jāņu nakts tautas sadziedāšanos pie lielā ugunskura kopā ar folkloras kopu "Pērlis".

Teritorijā būs pieejamas telts vietas. Biļetes nopērkamas "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā "www.bilesuparadize.lv" pasākumu meklētājā ievadot vārdus "Latvija līgo Druvienas "Silmačos". Pasākuma dienā biļetes būs nopērkamas tikai tā norises vietā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)