Banner 980x90

Dolgopolovs aicina Rinkēviču rosināt Lībijas uzņemšanu NATO

Trešdien, 10.jūnijā, uzklausot ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) ziņojumu par padarīto Latvijas prezidentūras Eiropadomē laikā, Saeimas deputāts Sergejs Dolgopolovs (S) aicināja ministru rosināt Lībijas uzņemšanu NATO.

Dolgopolovs uzsvēra, ka Lībija ir "vārti uz Āfriku", tāpēc daudz vienkāršāk būtu dažādus jautājumus risināt, ja šo valsti uzņemtu NATO. Izskanot šādam ierosinājumam, atskanēja smiekli, savukārt Rinkēvičs noteica, ka Dolgopolovam šorīt ir laba humora izjūta un atteicās šo ierosinājumu komentēt.

Saeimas Eiropas lietu komisijā izskanēja arī ar vēsturi saistīti jautājumi. Piemēram, vai izmantojot prezidēšanu, Latvijai ir izdevies skaidrot tās vēsturi. Uz to Rinkēvičs atbildēja, ka šādas lietas nevar būt kampaņveidīgas - Latvijas vēsture ir skaidrota iepriekš un turpināsies arī pēc prezidentūras noslēguma. Tomēr prezidentūras laikā ir rīkotas izstādes, kurās attēloti vēsturiski notikumi.

Dolgopolovs ierosināja, ka Eiropas Komisijai ir pienācis laiks uzrakstīt grāmatu par Eiropas vēsturi, kas būtu mācību materiāls un mazinātu dažādas pretrunas. Rinkēvičs aizrādīja, ka Eiropas Savienība nav Krievija, kas var uzrakstīt vienu pareizu vēsturi, un aicināja šo jautājumu atstāt akadēmiskajām diskusijām un neaktualizēt to politiskā līmenī.

Deputātiem bija interese arī par bēgļu jautājumu, kas patlaban visā Eiropas Savienībā ir ļoti aktualizējies. Ministrs atgādināja, ka Latvija joprojām ir pret obligātajām bēgļu kvotām, vienlaikus uzsverot, ka ir nepieciešama diskusija par solidaritāti un brīvprātību. Viņš prognozēja, ka diskusijas par bēgļu jautājumu būs ļoti smagas visos politiskajos līmeņos. Tāpat viņš pauda, ka Eiropas Savienībai vajadzētu atvēlēt vairāk līdzekļu dienvidu valstīm, kuras visvairāk cieš no bēgļu ieplūšanas.

Komentējot vēl atlikušo laiku, kamēr Latvija vēl būs prezidējošā valsts Eiropas Savienībā, Rinkēvičs uzsvēra, ka tās vēl ir 20 dienas, kuru laikā ir gaidāmi daudz pasākumi un vēl ir daudz darāmā. Viņš solīja, ka Latvija strādās līdz pēdējai prezidentūras dienai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)