Banner 980x90

Brigāde no Gulbenes gūst labus rezultātus medicīnas apmācībās

Ar veiksmīgiem rezultātiem no nedēļas nogalē Daugavpilī notikušajām starptautiskajām neatliekamās medicīniskās palīdzības un ārkārtas situāciju medicīnas mācībām "Dzīvības cena" atgriezusies brigāde no Gulbenes.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniece balvēniete Alina Stubailova, mācību ietvaros 12.septembrī notika Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu sacensības.

Šajās sacensībās piedalījās 23 brigādes, pirmo vietu pēc snieguma ieguva brigāde no Gulbenes - ārsts Alina Stubailova, ārsta palīgs Ilze Kalniņa un operatīvā medicīniskā transporta vadītājs Raitis Gusārs.

Tāpat mācību ietvaros 11.septembrī, Daugavpilī uz dzelzceļa sliedēm tika izspēlēta lomu spēle "Negadījums ar daudziem cietušajiem". Tajā lieliski sevi apliecināja arī Stubailova, kura inscinētajā dzelzceļa katastrofā pildīja vadības ārsta pienākumus.

Stubailova min: "Brigādēm bija jātiek galā ar situācijām, kādas nenākas piedzīvot katru dienu. Piemēram, jāsniedz palīdzība cilvēkam, kas nokritis no tilta vai jāveic reanimācija zīdainim."

Jautāta, kā ārste vērtē apmācības, Stubailova norāda: "Pasākums bija ļoti lietderīgs. Latvijas neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādēm nav plaša pieredze nedz katastrofu, nedz specifisku nelaimes gadījumu situācijās. Guvām ieskatu, kā organizēt savu darbu. Brigāžu darbu pēc reglamenta vērtēja ārsti. Visi dalībnieki pēc apmācībām ir ieguvēji, sevišķi jaunākie darbinieki. Protams, reālajā situācijā tas viss būtu šausmīgāk, bet galvenais ir saprast, kā šādās situācijās organizēt savu darbu."

Starptautiskās neatliekamās medicīniskās palīdzības un ārkārtas situāciju medicīnas mācības "Dzīvības cena" rīkoja Latvijas Ārstu biedrība un NMPD sadarbībā ar "Latvijas dzelzceļš" un Daugavpils domi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)