Banner 980x90

Ārējās aizsargžalūzijas – komforts bez kondicioniera

Ārējas aizsargžalūzijas ir ērts un ekonomiski izdevīgs risinājums, kā aizstāt kondicionieri telpās. Kondicionieris var atstāt negatīvu ietekmi uz veselību, tas ir jāapkopj, tas patērē elektrību, līdz ar to ir pastāvīgas izmaksas. Ārējās aizsargžalūzijas ir jāuzstāda tikai vienu reizi, pēc tam tās neprasa nekādus finansiālos ieguldījumus.

Ārējās aizsargžalūzijas ir alumīnija vai plastmasas lameles, ko stiprina pie ēkas fasādes. Tās var būt ar fiksētu vai maināmu lameļu stāvokli, kā arī iespējams pielāgot gan dizainu, gan izmērus. 

Kontrolējiet saules gaismu telpā
Šāda veida aizsargžalūzijas ļauj efektīvi kontrolēt saules gaismu jebkurā telpā, pie kuras logiem žalūzijas ir piestiprinātas. Saules gaismas daudzumu var kontrolēt pēc nepieciešamības, regulējot lameļu leņķi vēlamajā pozīcijā. Iespējams telpu apgaismot pilnīgi, daļēji vai radīt pilnīgu aptumšojumu, kas, piemēram, ir ērti, ja ir vajadzība pa dienu kārtīgi izgulēties pēc nakts maiņas darbā. Īpaši būtiska šāda funkcija ir telpās, kurām logi ir saules pusē, kā arī telpās ir jāstrādā pie datora vai citiem ekrāniem. Šādam nolūkam aizsargžalūzijas arvien vairāk izvēlas gan biroju ēku aprīkošanai, gan privātmājām, lai palielinātu komfortu visās telpās.

Teicama klimata kontrole
Ar aizsargžalūziju palīdzību kontrolējot gaismas iekļuvi telpā, automātiski notiek arī saules radītā siltuma kontrole, jo iespējams efektīvi novērst telpas pārmērīgu uzkaršanu. Aizverot žalūzijas dienas karstajā laikā, telpa saglabāsies patīkami vēsa, tajā nevajadzēs darbināt kondicionieri, lai atvēsinātu. Ārējās žalūzijas notur karstumu ēkas ārpusē, jo žalūzijas to bloķē, neļaujot uzkarst ne stiklam, ne aizkariem, kā tas būtu tad, ja ārējo žalūziju nebūtu.

Ekonomiski pamatota izvēle
Tā kā telpu klimata kontrolei vairs nav nepieciešams izmantot kondicionieri, kā arī aizsargžalūzijas aukstajā sezonā ir papildu barjera siltuma zudumiem, tad var teikt, ka šāds risinājums ir ekonomiski pamatota izvēle, kas sniedz labumu ne tikai konkrētajā brīdī, bet ir ilgtermiņa ieguldījums arī nākotnes komfortā un telpu ekspluatācijas izmaksu optimizācijā. Aizsargžalūzijas ir arī papildu drošības un privātuma risinājums, jo ir samazināta iespēja nepiederošiem ieskatīties telpās.

Aizsargžalūzijas – gaumīgs dizaina risinājums
Ārējās aizsargžalūzijas pieejamas dažādos dizainos un izmēros, līdz ar to iespējams piemeklēt katrai ēkai piemērotāko risinājumu. Pieejamas ne tikai metāla un plastmasas aizsargžalūzijas, bet arī rullo žalūzijas no auduma, kas arī lieliski sniedz ēnojumu, nesamazinot gaismas daudzumu telpā. Rullo žalūzijām pieejama ļoti plaša audumu izvēle. Ārējās aizsargžalūzijas iespējams izmantot ne tikai logiem, bet arī citām ēkas stiklotajām konstrukcijām – verandām, stikla durvīm, skatlogiem utt.

Dažādi ārējo žalūziju vadības veidi
Aprīkojot ēku ar ārējām aizsargžalūzijām, iespējams arī izvēlēties piemērotāko un ērtāko žalūziju kontroles mehānismu. To var darīt manuāli ar kurbuļa palīdzību, kas ļauj pacelt, nolaist žalūzijas un mainīt to leņķi. Vēl viens kontroles risinājums ir sienas poga, kas piedāvā visa veida regulēšanu. Protams, var izvēlēties arī tālvadības pulti, kas būs īpaši ērts risinājums. Bet tiem, kuri izvēlas pašas jaunākās tehnoloģijas un risinājumus, droši vien patiks "gudrās mājas" variants, kad žalūzijas regulēsies automātiski, vadoties pēc datiem, ko saņem no meteoroloģiskās stacijas, ka arī iespējama vadība ar planšeti vai viedtālruni. Piemēram, saulainā dienā žalūzijas nolaidīsies, lai pasargātu telpas no sakaršanas, naktī aizvērsies ciet pavisam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)