Banner 980x90

Ādamsons Krievijas rīcību Krimā dēvē par spīdošu politiski militāru akciju

Krievija Krimā veica spīdošu politiski militāru akciju, šādu viedokli "Neatkarīgajā" paudis "Saskaņas centra" (SC) politiķis Jānis Ādamsons.

Ādamsons paudis viedokli, ka situācija Ukrainā esot ASV politikas sekas, bet Latvijā tagad nepamatoti tiekot baidīti valsts iedzīvotāji, jo Krievijai Baltija esot "nafig vajadzīga". "Jautājums - vai tas krieviem vajadzīgs? Un - priekš kā tas viņiem vajadzīgs? Analītiķu vairums saka - nafig, viņiem tas nav vajadzīgs. Mūsu pašu politiķi te sastrādājuši daudz vairāk, nekā spētu simtiem spiegu no Mumba Jumba."

"Kopš Varšavas bloka un PSRS sabrukuma ASV darīja visu, lai būtu vienīgā lielvalsts, kura diktē spēles noteikumus visiem pasaulē. Es apbrīnoju amerikāņu prasmi aizstāvēt savas intereses. (...) Manuprāt, ASV galvenokārt baidās zaudēt savas dominējošās pozīcijas pasaulē. (...) Saprotams, ka ASV nevēlas arī Krievijas kā ģeopolitiski vienojoša varas lēmumu pieņemšanas centra nostiprināšanos. ASV baidās no konkurences," Krievijā plaši izplatīto retoriku atkārtojis Ādamsons.

Pēc Ādamsona vārdiem, Ukrainā no sākuma esot meklēti neapmierinātie, pēc tam tikusi eskalēta kaut kāda neapmierināto kustība un tad rīkotas provokācijas, pēc kurām sākusies tā sauktā revolūcija. "Es nevērtēšu Krimas epizodi "labi vai slikti" kategorijās, bet teikšu, ka Krievija veica spīdošu politiski militāru akciju. Rietumi tika nostādīti fakta priekšā. Starp citu Krievija spoguļattēla veidā izmantoja to pašu paņēmienu, ko izmanto ASV. (...) Ja Krievija nebūtu pārņēmusi Krimu, tad ar 99,99% garantiju var teikt, ka tur būtu ASV kara flotes bāzes. Vai ASV savā tuvumā ko līdzīgu pieļautu?"

Politiķis uzskata, ka tuvākos 10 līdz 15 gadus Ukrainā būšot "lēni plūstošs pilsoņu karš", kad karos visi ar visiem. "Lai ieviestu Ukrainā kārtību, ir jānāk personībai. Tādas personības, kas varētu savākt valsti, panākt, lai valstī beidzot strādā likums, tur šobrīd nav. Tāpēc nav sevišķi svarīgi, kas tur tagad pie varas. Vieni bandīti nomaina citus bandītus." "Ja Ukraina negrib aktīvu pilsoņu karu, tad vienīgā izeja ir federalizācija," piebildis Ādamsons.

Ādamsons paudis viedokli, ka Latvijas politiķi neesot mēģinājuši mācīties no Ukrainas krīzes un stiprināt valsts drošību, bet tā vietā visus baidot ar krieviem. "Klausos un smaidu - mums jānoturas piecas dienas. Ja Krievijai būs tāda nepieciešamība, tai vajadzēs pāris stundas," sacījis deputāts, "teic - te jāizveido NATO bāze. (..) Man nav iebildumu, ja šeit būtu angļi, franči, vācieši... Bet man ir dziļas pārdomas par to, vai šeit ir nepieciešami ASV karavīri. Tāpēc, ka tas ir pavisam cits stāsts. (..) Manā uztverē visi šie aicinājumi ASV - izveidojiet pie mums savu karabāzi! - ir tas pats, kas aicinājums: okupējiet mūsu valsti! Es te lieku vienādības zīmi. Daļēji tas var mūs nomierināt. Bet, ja šeit būs, teiksim, 1000 ASV karavīru, tad ir jautājums - ko 1000 cilvēku šeit var atrisināt? Kaitināt Krieviju? Ja runāt par kaut cik nopietniem spēkiem, tad te jābūt 15 000 līdz 20 000. Vismaz 10 000."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)