Banner 980x90

Vai aizdevums ir labākais risinājums?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Ja pietrūkst naudas nopietniem un neatliekamiem maksājumiem, ātrie kredīti var būt noderīgi, taču pirms pieteikšanās konkrētā situācija ir jāizvērtē. Aizdevums nozīmē papildu tēriņus nākotnē, tāpēc nebūtu prātīgi aizņemties naudu, lai iegādātos preces, bez kurām var iztikt – dāvanas, ceļojuma biļetes, luksusa preces. Savukārt īres vai mācību maksa, rēķins no ārsta, sadzīves tehnikas remonts prasa patiešām neatliekamu samaksu. Tādos gadījumos var apdomāt iespēju izmantot ātro kredītu pakalpojumus.

Atcerieties, ka
- kredīts ir jāsamēro ar konkrētu vajadzību un nevajadzētu katram gadījumam pieteikties lielākai naudas summai;
- jau nākamajā mēnesī būs nepieciešams sākt aizdevuma atmaksu, tāpēc laikus apdomājiet, kā plānosiet tēriņus tuvākajā nākotnē.

Kur meklēt drošu aizdevēju?
Ātro kredītu nozarē pastāv sīva konkurence, un uzreiz saprast, kādi aizdevēji ir uzticami, nemaz nav viegli. Lai atvieglotu klientu izvēli un uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti, labākās kredīkompānijas ir iestājušās Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijā. Šī organizācija apvieno daudzus nebanku uzņēmumus, kas sniedz finanšu pakalpojumus. Dalība asociācijā nozīmē, ka aizdevējs izpilda Labas prakses standartu un ievēro Klientu hartu. Tie ir asociācijas kvalitātes standarti, kas tika izstrādāti labākai un veiksmīgākai sadarbībai starp aizņēmēju un aizdevēju. Pirms pieteikšanās kredītam pārbaudiet, vai aizdevējs ir Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas biedrs!

Kas jāzina pirms pieteikšanās?
Katra kredītkompānija orientējas uz savu klientu tipu, tāpēc rūpīgi iepazīstieties ar kredīta nosacījumiem. Ne vienmēr paziņas vai kolēģa ieteikums būs labākā rekomendācija, jo Jūsu situācija var būt atšķirīga. Pievērsiet uzmanību
- pirmā kredīta nosacījumiem. Ja Jums ir nepieciešama neliela summa, to ir vērts meklēt pie aizdevējiem, kas pirmo kredītu piedāvā bez komisijas maksas;
- procentu likmei. Tas ir īpaši svarīgi, ja gribat noteikt garāku atmaksas termiņu;
- atmaksas termiņiem. Vienmēr pārbaudiet, uz kādu bankas kontu un līdz kādam datumam ir jāpārskaita maksājumi aizdevējam.

Ātrie kredīti ir domāti cilvēkiem, kuri spēj pildīt līguma nosacījumus un samērot prasības ar savām iespējām. Atbildīgam aizņēmējam ir laba kredītvēsture, kas liecina par apdomīgu pieeju naudai. Atcerieties, ka izdevīgs aizdevums ir tāds, ko laicīgi atmaksā. Tāpēc, ja esat izlēmis lietot ātro kredītu pakalpojumus, veiciet rūpīgu un pārdomātu izvēli!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)