Banner 980x90

Straujuma situāciju KNAB komentēs pēc tikšanās ar Kalnmeieru

Ministru prezidente Laimdota Strajuma (V) atturas komentēt pašreizējo notikumu attīstību Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča aģentūrai LETA pastāstīja, ka Straujuma pašlaik nekādus komentārus saistībā ar Ģenerālprokuratūras lēmumiem par KNAB vadības darbībām nesniegs, līdz nebūs atkārtoti tikusies ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru.

Pagaidām vēl nav zināms, kad šāda tikšanās varētu notikt.

Ģenerālprokuratūra nav konstatējusi nelikumības KNAB vadības rīcībā saistībā ar iespējamo kavēšanos izmaksāt izpeļņu par darba piespiedu kavējumu ar tiesas lēmumu amatā atjaunotajai KNAB priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 10.aprīlī atcēla KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par Strīķes atbrīvošanu no amata. Lai arī spriedums vēl ir pārsūdzams, Strīķe varēja jau nākamajā dienā atgriezties darbā. Tiesa arī lēma, ka KNAB Strīķei jāmaksā 5066 eiro vidējā izpeļņa par darba piespiedu kavējumu.

Strīķes advokāte kādu laiku pēc šī lēmuma vērsās tiesā ar norādi, ka netiek pildīts spriedumā noteiktais nekavējoties izmaksāt Strīķei vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējumu 5066 eiro apmērā, savukārt tiesa izdeva izpildrakstu, pamatojoties uz kura sāka darboties tiesu izpildītājs. Tā rezultātā KNAB bija spiests ne tikai samaksāt Strīķei vidējo izpelņu, bet arī apmēram 1000 eiro pārskaitīt tiesu izpildītājam par viņa pakalpojumiem. Strīķe saistībā ar iespējamo kavēšanos izmaksāt kompensāciju vērsās prokuratūrā, kas sāka pārbaudi.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga aģentūru LETA informēja, ka prokuratūrā ir izvērtēts Strīķes iesniegums par tiesas sprieduma, iespējams tīšu neizpildīšanu vai izpildes kavēšanu. Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas prokurors pieņēmis lēmumu par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu, jo izdarītajā nodarījumā nav noziedzīga nodarījuma sastāva. Lēmumu var pārsūdzēt amatā augstākam prokuroram.

Pilseta24.lv jau informēja, ka situācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir absurdākā, kāda pēdējos gados valsts iestādēs bijusi, žurnālistiem šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)