Banner 980x90

SIA "Roche Latvija" – vēža ārstēšana, vēža diagnostika, vēža gēnu mutācijas analīzes

Ik gadu diagnoze "vēzis" tiek uzstādīta miljoniem pacientu visā pasaulē, tāpēc, sadarbojoties zāļu ražotājiem un zinātniekiem, tiek veikti neskaitāmi zinātniskie pētījumi un atklājumi, lai onkoloģijas pacientiem tiktu nodrošināta arvien efektīvāka un mērķēta vēža ārstēšana.

M-LV-00000019

Vēža ārstēšana

Ik gadu diagnoze "vēzis" tiek uzstādīta miljoniem pacientu visā pasaulē, tāpēc, sadarbojoties zāļu ražotājiem un zinātniekiem, tiek veikti neskaitāmi zinātniskie pētījumi un atklājumi, lai onkoloģijas pacientiem tiktu nodrošināta arvien efektīvāka un mērķēta vēža ārstēšana. Jau šodien mūsdienu medicīnā tiek nodrošināts plašs metožu klāsts vēža agrīnai diagnostikai un efektīvai ārstēšanai, kas ļauj veiksmīgi pieveikt daudzas onkoloģiskas saslimšanas, dāvājot cilvēkiem iespēju dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Pamatā vēža ārstēšana balstās uz trim metodēm. Ir ķirurģiskā vēža ārstēšana, staru terapija un medikamentoza terapija. Parasti vēža pacientiem nepieciešama kombinēta vēža ārstēšana, tieši tāpēc notiek pastāvīgs un intensīvs darbs pie tā, lai katra no šīm pamatmetodēm tiktu maksimāli pilnveidota, rodot arvien jaunas iespējas, kā ārstēt dažādas vēža formas dažādās to attīstības stadijās. Lai noteiktu piemērotāko ārstēšanas metodi, ir nepieciešami precīzi dati par audzēja lokalizāciju, veidu un saslimšanas stadiju. Mūsdienās pacientu izmeklēšanai ir iespējamas visdažādākās skrīninga iekārtas, kas ļauj diagnosticēt vēzi tā agrīnās stadijās, tādējādi palielinot veiksmīga ārstēšanas iznākuma izredzes.

Nozīmīgu lomu onkoloģisko pacientu aprūpē globālā mērogā ieņem Šveices kompānija "Roche", kas ir pasaulē lielākais biotehnoloģiju uzņēmums ar spēcīgu pozīciju farmācijas jomā, kā arī laboratorajā un vēža diagnostikā, kas balstīta uz audzēja audu molekulāro diagnostiku. Pateicoties šai diagnostikai, vēža ārstēšana var tikt īstenota, izmantojot mērķa terapiju, kas nodrošina augstāku efektivitāti. Šveices veselības aprūpes kompāniju Latvijā jau kopš 1997. gada pārstāv SIA "Roche Latvija", kura nodarbojas ar "Roche" izstrādāto zāļu un diagnostikas iekārtu izplatīšanu Latvijā un nodrošina informāciju par jaunākajiem atklājumiem farmācijas jomā.

Lasiet vairāk: www.foundationmedicine.lv

Vēža diagnostika

Katru gadu pieaug to pacientu skaits, kuriem tiek diagnosticēts kāds no ļaundabīgā audzēja veidiem. Un diemžēl, tendence rāda, ka visbiežāk vēzis tiek atklāts vēlīnajās stadijās, kad tas jau būtiski progresējis un kļuvis sarežģītāk ārstējams. Viens no būtiskiem izmeklējumiem, kas ļauj savlaicīgi nozīmēt mērķētu terapiju un pagarināt pacientu dzīvildzi, ir vēža diagnostika – vēža gēnu karte, saukta arī kā molekulārā testēšana vai visaptverošs vēža gēnu profils. Gēnu analīzes preventīvajā medicīnā pasaulē tiek izmantotas jau vairākus gadu desmitus, palīdzot agrīni noteikt ne tikai vēža, bet arī citu smagu saslimšanu riska faktorus veselam cilvēkam, kura ģimenes anamnēzē bijuši vēža gadījumi. Vēža diagnostika jeb vēža gēnu tests palīdz pacientiem piemeklēt efektīvāko mērķa ārstēšanas metodi.

Vēža diagnostika, veicot vēža gēnu testu, ļauj noteikt ģenētiskos traucējumus jeb mutācijas, kas izveidojušās kādā no cilvēka organisma šūnām un ir iemesls vēža attīstībai. Šīs mutācijas traucē šūnu normālu vairošanos un funkcijas, novedot pie nekontrolējamas un neierobežotas vēža šūnu augšanas, vairošanās un izplatīšanās jeb metastāzēm visā organismā. Tieši gēnu mutācijas ir tās, kas palīdz izvēlēties efektīvāko mērķa terapiju katram individuālam pacientam.

Cilvēka ģenētisko patoloģiju izmeklēšanas jomā un dažādu nopietnu slimību ārstēšanā, tādu kā onkoloģiskās slimības, multiplā skleroze, reimatiskās slimības u. c., būtisku ieguldījumu devusi Šveices biotehnoloģiju kompānija "F. Hoffmann La Roche", ko Latvijā ilgus gadus pārstāv SIA "Roche Latvija". "Roche" jau vairāk nekā gadsimtu ieņem līdera pozīcijas medikamentu, laboratorajā un vēža diagnostikas aprīkojuma ražošanā, dodot iespēju agrīni atklāt ļaundabīgas saslimšanas, tai skaitā, – veicot vēža gēnu analīzes, un efektīvi tās ārstēt.

Lasiet vairāk: www.foundationmedicine.lv

Mutācijas analīzes

Onkoloģiskas saslimšanas ik gadu dzēš miljoniem dzīvību. Vairumā gadījumu ļaundabīgas slimības ir saistītas ar mutācijām noteiktos gēnos. Viena no efektīvākajām mūsdienu diagnostikas pieejām, kas palīdz savlaicīgi noteikt vēža gēnu mutācijas, ir vēža gēnu karte jeb molekulāri ģenētiskās analīzes. Mutācijas analīzes sniedz iespēju nozīmēt pacientam individualizētu mērķa terapiju, kas ir visefektīvākā konkrētajā gadījumā.

Mutācijas analīzes visbiežāk veic pacientiem, kam jau diagnosticēta onkoloģiska saslimšana. Iegūtā informācija no mutācijas analīzes palīdz īsā laikā piemeklēt pacientam efektīvāko mērķa terapiju.

Vēža gēnu mutācijas analīzes ir viens no mūsdienu zinātnes lielākajiem sasniegumiem un efektīvākajiem veidiem, kā uzlabot onkoloģijas pacientu terapijas iespējas un dzīvildzi. Viens no pasaules līderiem ļaundabīgu saslimšanu diagnostikā ir Šveicē bāzētā veselības aprūpes un biotehnoloģiju kompānija "F. Hoffmann La Roche Ltd", kam ir oficiālā pārstāvniecība arī Latvijā – "Roche Latvija". Pateicoties "Roche Latvija", kas nodrošina "Roche" medikamentu un diagnostikas aprīkojuma pieejamību Latvijā, kvalitatīva vēža un citu slimību diagnostika un ārstēšana tiek nodrošināta arī Latvijas pacientiem.

Lasiet vairāk: www.foundationmedicine.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)