Banner 980x90

Sāk pārbūvēt reģionālā ceļa posmu no Gulbenes līdz Kazupītei

Rīga, 13.sept., LETA. Sākas būvdarbi uz valsts reģionālā autoceļa Gulbene-Balvi-Viļaka-Krievijas robeža (Vientuļi) posmā no Gulbenes līdz Kazupītei 10,54 kilometrus garā posmā, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Pagaidām posmā ir tikai ātruma ierobežojums 50 un 70 kilometri stundā.

Apmēram 10 kilometru garo posmu plānots pārbūvēt. Vienā posma daļā ceļa konstrukcija tiks pārbūvēta ieskaitot salturīgā slāņa pārbūvi, otrā daļā - uzlabojot šķembu pamatu. Visā posmā tiks ieklātas divas kārtas asfalta. Tāpat pārbūves laikā Pogupes tilta vietā tiks iebūvēta monolīta dzelzsbetona caurteka. Būvdarbiem atvēlētas 300 kalendārās dienas.

Būvdarbus veic SIA "8CBR", to līgumcena ir nedaudz vairāk nekā 7,6 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli, no kuriem 85% līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Posms ir izbūvēts 60.gadu sākumā, un nenozīmīga apmēra remonti tam dažviet veikti 90.gadu sākumā un gadsimtu mijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)