Banner 980x90

Melbārža divnieks uzrāda otro ātrāko laiku EK posma treniņā Siguldas trasē

Foto: EPA/ LETA
Foto: EPA/ LETA

Pērnās sezonas pasaules labākā bobslejista Oskara Melbārža pilotētais divnieks trešajā oficiālajā treniņbraucienu dienā pirms nedēļas nogalē Siguldā gaidāmā Eiropas kausa posma ceturtdien uzrādīja otro ātrāko laiku.

Siguldas trasi visātrāk veica krieva Maksima Andrijanova stūrētās kamanas, pirmajā braucienā uzrādot laiku 50,32 sekundes. Otrajā treniņbraucienā ātrākais bija Melbārdis ar stūmēju Jāni Strengu, tomēr no Andrijanova pirmajā braucienā uzrādītā rezultāta atpaliekot 0,21 sekundi.

Ceturto labāko laiku uzrādīja Uģis Žaļims ar stūmēju Intaru Dambi. Žaļima vadītās kamanas bija par nedaudz vairāk kā pussekundi lēnākas.

Tikmēr piektais bija Oskars Ķibermanis, kura stūrēto divnieku iestūma Dāvis Spriņģis, atpaliekot vēl par 0,14 sekundēm.

Arī dāmu konkurencē ātrākais bija Krievijas sportistes divnieks. Tā trasi 51,97 sekundēs veica Aleksandra Rodionova, bet divas sekundes lēnāka bija Olga Lapšova ar stūmēju Anitu Koziču, kuras bija piektās.

Tikmēr skeletonistu treniņos ātrākais ceturtdien bija Ivo Šteinbergs, kurš trasi veica 51,59 sekundēs, bet Kristaps Zeila ar 52,44 sekundēm bija piektais. Savukārt dāmu konkurencē ātrākā bija vāciete Janīna Bekere, kuras laiks bija 53,73 sekundes, bet piektā bija Endija Tērauda, atpaliekot par četrām sekundes desmitdaļām.

Trešdien notikušajos treniņos ātrākais bija krievs Antons Batujevs, trasi veicot 52,03 sekundēs, bet trešais ātrākais bija Šteinbergs, kurš no Batujeva atpalika 0,23 sekundes. Tikmēr Zeila bija 0,79 sekundes lēnāks, kas viņam deva sesto vietu. Dāmu konkurencē Tērauda finišēja pēc 54,71 sekundes, kas viņai deva piekto ātrāko laiku, bet labāko rezultātu uzrādīja krieviete Renāta Huzeva, kura bija par 0,72 sekundēm ātrāka.

Trīs sportisti šajā treniņbraucienu sesijā vēl brauca no zemāka starta nekā pārējie.

Tā kā skeletonā Eiropas kauss ir vien trešā līmeņa sacensības, tajā nedrīkst startēt pasaules ranga pirmie 15 sportisti, tāpēc Siguldas posmā nepiedalīsies brāļi Martins un Tomass Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna. Tāpat sacensībās nepiedalīsies paši jaunākie Latvijas skeletonisti, kuriem šajā nedēļas nogalē gaidāmas jauniešu sērijas sacensībās, kas ir kā kvalifikācija Jaunatnes Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Kā iepriekš vēstīja organizatori, šajā Eiropas kausa posmā bobslejā divniekiem un skeletonā piedalīsies 18 valstu sportisti. Uz starta stāsies sportisti no ASV, Kanādas, Izraēlas, Lielbritānijas, Vācijas, Čehijas, Bulgārijas, Austrijas, Slovēnijas, Šveices, Zviedrijas, Slovākijas, Igaunijas, Īrijas, Polijas, Beļģijas, Krievijas un Latvijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)