Banner 980x90

Mēbeļu ražošanas nozares līderis pērn - Gulbenes uzņēmums "Avoti SWF"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Mēbeļu ražošanas un furnitūras nozares līdere pērn bija Gulbenes novada masīvkoka mēbeļu ražotāja SIA "Avoti SWF" ar 30,20 miljonu eiro apgrozījumu, liecina "Latvijas Tālruņa", "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2015".

Vēl nozares uzņēmumu "Top 10" pirmajā trijniekā ir SIA "Daiļrade koks" ar 17,78 miljonu un ISA "Attēls R" ar 12,70 miljonu eiro apgrozījumu.

Kā ziņo aģentūra LETA, tāpat "Top 10" iekļuvuši tādi uzņēmumi kā SIA "Kvist" ar 9,68 miljonu, SIA "Ekju" ar 8,29 miljonu eiro, AS "Elīza-K" ar 7,84 miljonu, SIA "Troll Smiltene" ar 6,96 miljonu, SIA "Itab JPD Production" ar 6,92 miljonu, SIA "AM Furnitūra" ar 6,75 miljonu un SIA "Pinijs GB" ar 5,94 miljonu eiro apgrozījumu.

Kā izdevumā norāda Dānijas koka mēbeļu ražošanas kompānijas "Kvist Industries" ražotnes Latvijā "Kvist" valdes priekšsēdētājs Maikls Kvists, 2014.-2015.gada lielākais izaicinājums nozarē esot ozolkoka trūkums, jo ozols kļuvis par galveno izvēli koka mēbelēm uzņēmuma pārstāvētajā tirgus segmentā.

Tikmēr kopumā 2015.gadā uzņēmumi saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem - attīstība, balstoties uz jaunākajām inovācijām ražošanā un vadībā, efektivitātes kāpināšana, jaunās tehnoloģijas. Klienti arvien vairāk koncentrējas uz tiešsaistes pārdošanu, kur īsi piegādes termiņi ir viena no prioritātēm. Ar gadiem šī tendence turpināšot attīstīties, līdz ar to uzņēmējiem elastīgi jāpielāgojas mainīgajiem tirgus nosacījumiem.

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)