Banner 980x90

Līgo sporta klubs kļūst par Rīgas Reģiona Kausa spēcīgāko komandu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Sestdien, 5.septembrī, notika Ādažu novada čempionāts spēka divcīņā, kur sportisti vēl pēdējo reizi varēja cīnīties par Rīgas Reģiona Kausu.

Pēc trīs sacensību posmiem visvairāk punktus ieguva komanda no Gulbenes novada Līgo pagasta sporta kluba "L.S.K.". Lai cīnītos par Rīgas Reģiona Kausu, komandām aktīvi bija jāpiedalās trīs sacensību posmos.

Pirmais posms bija Rīgas pilsētas čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā, kur komanda "L.S.K" izcīnīja 1. vietu ar 12 punktiem. Nākamais posms notika Ķekavā, kur sportisti sacentās svaru stieņa vilkmē no zemes individuāli un pārī. Arī šajā posmā Gulbenes novada sportisti izcīnīja 1.vietu un rezultātu papildināja ar vēl 12 punktiem.

Pagājušajās brīvdienās Ādažos notika pēdējais Rīgas Reģiona Kausa posms. Lai gan "L.S.K." sportisti spēka divcīņas sacensībās ierindojās 5.vietā, komandas rezultātam klāt nāca vēl 6 punkti. Par Rīgas Reģiona Kausu cīnījās ap 20 sporta komandām, taču visvairāk punktus guva "L.S.K." sportisti.

Latvijas Pauerliftinga federācija aicina pārējās komandas sarosīties un piedalīties Vidzemes, Latgales, Zemgales un Kurzemes Reģiona Kausa posmu sacensībās. Sacensības notiks līdz pat šī gada decembrim. Detalizētāka informācija ir pieejama Latvijas Pauerliftinga federācijas sacensību kalendārā http://www.powerliftings.lv/?pg=19

Šī gada Ādažu novada čempionāts bija netradicionāls sacensību dalībniekiem, jo šogad tās bija vienīgās sacensības, kas noritēja divās disciplīnās. Visbiežāk sacensības notiek spēka trīscīņā vai svaru stieņa spiešanā guļus, taču šoreiz sacensību dalībniekiem bija iespēja savus spēkus pārbaudīt divās kustībās - svaru stieņa spiešanā guļus un svaru stieņa vilkmē.

Sacensību gaita nebaidīja tajās piedalīties vairākus sportistus no dažādām Latvijas pilsētām un komandām. Komandu konkurencē 1.vietu Ādažu čempionātā izcīnīja "Rembate", 2.vietā ierindojās "Spēka Pasaule – Ādaži", bet 3.vietā – "Siguldas Pauerliftinga biedrība". Ādažu novada čempionātā spēka divcīņā par absolūti spēcīgāko sportistu pēc Vilksa punktiem kļuva Marks Riekstiņš, kurš sacensībās startēja individuāli. M.Riekstiņš divās kustībās kopsummā pacēla 447,5 kg, no tiem svaru stieņa spiešanā guļus 172,5 kg un svaru stieņa vilkmē no zemes 275 kg.

Komandas "Madonas SCK" atlēts Dainis Stivka kļuva par otro absolūti spēcīgāko sportistu. D.Stivka uzspieda 185 kg smago svaru stieni, svaru stieņa vilkmē no zemes pacēla 255 kg un kopsummā savāca 440 kg.

Savukārt par trešo spēcīgāko atlētu kļuva Edgars Pavlovskis no mājinieku komandas "Spēka Pasaule – Ādaži". Sportists sacensībās kopsummā pacēla tādu pašu svaru kā M.Riekstiņš jeb 447,5 kg, taču ierindojās trešajā vietā pēc Vilksa punktiem. E.Pavlovskis sacensībās uzspieda 170 kg smago svara stieni un svaru stieņa vilkmē no zemes pacēla 277,5 kg. Visi trīs absolūti spēcīgākie atlēti startēja svara kategorijā līdz 105 kg, godalgotas vietas absolūtajā vērtējumā izšķīra katra sportista personīgā svara attiecība pret paceltajiem kilogramiem.

Sacensību rezultāti ir pieejami: http://www.powerliftings.lv/?page=comments&id=1388

Ādažu novada čempionātu spēka divcīņā organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību "Spēka Pasaule", Ādažu sporta centru un Ādažu novada domi. Sacensības atbalstīja Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, pārstrādes uzņēmums "Rosība", SIA "Z Truck" un interneta veikals veikals.sp.lv/.


Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule Speka Pasaule,
Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793
Papildu informācijai: Artūrs Kārkliņš Sacensību direktors Mob. tālr.: +371 202 207 99

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)