Banner 980x90

Lejasciema vidusskolā norisinājās Lauku diena

Foto: gulbene.lv
Foto: gulbene.lv

Mārtiņdiena Lejasciema vidusskolā atnāca ar pasākumu "Pasaule laukos", pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja Lejasciema vidusskolas direktores vietniece ārpusklases darbā Ingrīda Vanaga.

Skolas kolektīvs pulcējās pagalmā, kur ar uzrunu, skolas vienīgā Mārtiņa sveikšanu un Mārtiņdienas rotaļu sākās klašu komandu sacensības dažādās pieturās, kas saistās ar lauku dzīvi.

Savu saimniecību produktus bija ieradušies demonstrēt sešu uzņēmumu pārstāvji. PS "Zvirgzdiņi", kas līdzi atveda dažus mājdzīvniekus – trušus, vistas un cūciņu, kā arī savas saimniecības gaļas izstrādājumus, AS "Lazdonas piens" ieradās ar dažādu piena izstrādājumu paraugiem degustācijai, Latvijas Lauku Konsultāciju Centrs ar stāstu par maizes ceļu. Z/S "Lukstiņi" piedāvāja biškopības produkciju, zemnieka Viļa Kļaviņa ģimene skolēniem atraktīvi mācīja cept maizīti lauka apstākļos, Santa Melece skolēniem demonstrēja ārstniecisko tēju dažādību. Nācās atpazīt medus šķirnes, uzzināt maizes cepšanas noslēpumus, pazīt labības graudus, pašiem kult sviestu, zināt Mārtiņdienas ticējumus un veikt vēl citus uzdevumus, ko bija sagatavojuši ciemiņi. Pasākuma noslēgumā visi cienājāmies ar uz ugunskura gatavotu gaiļa zupu. Veiksmīgākie dalībnieki saņēma uzņēmēju sarūpētās balvas.

Visi šie pasākumi saistās ar projektu "Globālās izglītības sabiedrības veidošana", kurā Lejasciema vidusskola darbojas jau trešo gadu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)