Banner 980x90

Ko darīt, ja sabojājusies sadzīves tehnika vai nepieciešama jauna?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Neviens savu dzīvi vairs nespēj iedomāties bez sadzīves tehnikas. Ikkatru ikdienas darbību palīdz paveikt kāda noderīga ierīce – kafiju uzvāra kafijas automāts, grīdu palīdz kopt putekļsūcējs, mikroklimatu mājās palīdz nodrošināt rekuperators vai gaisa kondicionētājs, savukārt drēbes un traukus jau sen vairs neviens nemazgā ar rokām. Diemžēl šīs lieliskās ierīces nekalpo mūžīgi. Pēc darbīga mūža tās nereti prasa papildu uzmanību un rūpēs, kā arī – finanšu ieguldījumus. Kā rīkoties, ja jāmaina sadzīves tehnika? Lasiet speciālistu viedokli tālāk!

Vai ir vērts remontēt salūzušu sadzīves tehnikas vienību?
Salūzusi sadzīves tehnikas vienība nozīmē ne vien neērtības, bet arī izdevumus, līdz ar to šis jautājums jāaplūko no matemātikas puses. Jāatceras, ka neviena ierīce nekad nekalpos mūžīgi. Pat vissaudzīgākajā un taupīgākajā lietošanas režīmā blīves nodilst, materiāli sadēdē un caurulītes aizsērējas.

Garantija
Pirmais, ar ko jāsāk – jānoskaidro, vai salūzušajai tehnikas vienībai ir garantija. Minimālais garantijas termiņš ir divi gadi. Daži veikali arī par atsevišķu samaksu piedāvā pagarināto garantiju vēl uz vienu vai diviem gadiem. Ja garantija vēl ir spēkā, gari nedomājam un nesam labot. Lai arī sanāk nedaudz ķēpa, tomēr izdevumi ir daudz mazāki, un pēdējā laikā arvien biežāk salūzušās ierīces tiek nomainītas ar pilnīgi jaunām vienībām, ne labotas.

Ja garantijas nav
Ja garantijas nav, jāmēģina atcerēties, cik gadus ierīce jau kalpo. Ja, piemēram, veļasmašīnas mūžs jau iestaigājis otrajā gadu desmitā, tad šai lieliskajai ierīcei būtu jāpateicas par kalpošanu un jālaiž pelnītā atpūtā – tomēr tik ilgā laikā ierīce noveco ne tikai fiziski, bet arī morāli. Nav nekāds noslēpums, ka jaunās paaudzes ierīces ir daudz energotaupīgākas, kā arī patērē mazāk ūdens un piedāvā daudz ērtākas lietošanas iespējas.

Ja salūzusī ierīce ir vēl gluži jauna – nokalpojusi vien neilgu laiku pēc garantijas beigām, jāuzdod sev nākamais būtiskais jautājums – vai ierīce ir pietiekami kvalitatīva, lai tajā būtu vērts ieguldīt papildu līdzekļus? Ja māc šaubas – izsauciet meistaru, kas varētu sniegt konsultāciju par konkrēto situāciju. Kaut arī konsultācija ir par maksu, tā tomēr ļaus pieņemt ekonomiski pamatotāko lēmumu.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Paredzamā kalpošanas laika aprēķins
Ja salūst kāda ierīce, kas īsti neapmierināja (neērts putekļsūcējs, pārmērīgi skaļa veļasmašīna, nepietiekama izmēra ledusskapis), tad gari nav jādomā un salūšana jāuztver kā zīme un jāiegādājas jauna ierīce. Ja ierīce bija kvalitatīva, apmierināja tās darbība un nekādu sūdzību nav, tad ir vērts labot, ievērojot pāris nosacījumu:
• remonts nedrīkst būt dārgāks nekā šāda jauna ierīce;
• remonta izmaksām jābūt samērīgām attiecībā pret gada lietojuma izmaksām (piemēram, ja veļasmašīna maksāja 210 eiro un kalpoja 3 gadus, tad tiktāl izmaksas gadā ir 70 eiro; ja par 70 eiro to var salabot tā, ka tā darbosies vēl vismaz pāris gadu, tad tas ir ekonomiski pamatoti, bet – ja remonta izmaksas pārsniedz 70 eiro un nav skaidrs, cik ilgi ierīce darbosies, tad labāk ņemt šo remonta naudu un domāt par jaunu ierīci, kura kalpos ilgāk).

Kā rīkoties, ja nepieciešams aizdevums sadzīves tehnikas iegādei?
Sadzīves tehnika ir samērā dārga, un ne visiem ir iekārtots šādu nebalto dienu fonds. Šādās situācijās aizdevums sadzīves tehnikas iegādei ir vienkāršs un ērts risinājums, sadalot vienu lielo pirkumu ērtākos mēneša maksājumos, ko ģimenes budžetā tik ļoti nejutīs.

Nav jāatsakās no ērtībām, ko sniedz 21. gadsimts. Ja nepieciešams aizdevums sadzīves tehnikas iegādei, tad Credit24 aizdevums būs īstais – to ir vienkārši un ātri saņemt, kā arī viegli atmaksāt. Ieskatieties Credit24.lv mājaslapā, un atcerieties aizņemties apdomīgi un rūpīgi izvērtēt iespējas atmaksāt aizdevumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)