Banner 980x90

Kažoka: Āboltiņas paziņojums par Straujumas iespējamo demisiju diskreditē premjeri

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

"Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājas Solvitas Āboltiņas paziņojums par premjerministres Laimdotas Straujumas (V) iespējamo demisiju diskreditē valdības vadītāju, uzskata politoloģe Iveta Kažoka.

Viņa aģentūrai LETA norādīja, ka šī ir ļoti dīvaina situācija, ja par Ministru prezidentes iespējamo demisiju paziņo nevis viņa pati, bet frakcijas vadītāja. Kažoka uzsvēra, ka vēl neskaidrāku situāciju padara tas, ka, nepaužot konkrētu partijas attieksmi pret demisiju, kā arī tās cēloņus, frakcijā tiek uzsvērts tikai tas, ka pagaidām tas nav iespējams, jo notiek sarunas par nākamā gada valsts budžetu.

Tāpat paziņojums, kas netieši norāda uz premjerministres iespējamo demisiju pēc budžeta apstiprināšanas, liecina par bažām par valdības rīcībspēju un ilgtermiņa lēmumiem, norādīja eksperte.

Viņa uzsvēra, ka "šāds paziņojums nav atbildīga rīcība pret valsti, jo rodas neskaidrības par esošās valdības rīcībspēju".

"Šāda retorika ir dīvaina un bezatbildīga. Ja ir secinājums, ka patlaban nav īstais laiks, pieļāvumam par demisiju nevajadzēja izskanēt publiski," sacīja Kažoka, uzsverot, ka šādi publiski paziņojumi ienes sajukuma laiku Latvijas politikā, radot baumas un mazas iespējas ilgtermiņā pārdomātiem lēmumiem. Kažoka uzskata, ka šādiem paziņojumiem nebija jāizskan, turklāt pavisam neskaidrs ir tas, kāpēc šādas ziņas publiski pauž frakcijas vadītāja Āboltiņa, nevis pati Straujuma.

Līdz ar to Āboltiņas paziņojums vēl lielākā mērā varot diskreditēt Straujumu.

Savukārt, ja pati Straujuma ir mierā ar šādu sadarbības stilu, tad esot pamats apšaubīt to, vai valdība ir spējīga turpināt darbu, pauda Kažoka. Pēc viņas teiktā, "ja Straujumas vietā runā Āboltiņa, tad tas norāda uz zināmām problēmām".

"Vienotības" līdere Āboltiņa šodien žurnālistiem atzina, ka valdības vadītāja partijas frakcijas sēdē apliecinājusi gatavību demisionēt, bet neviens frakcijā neuzskata par iespējamu Straujumas demisionēšanu budžeta pieņemšanas laikā.

"Ir kaut kādi vēsturiski brīži, kuros tas parasti nenotiek," piebilda politiķe. Viņa uzsvēra, ka frakcija pašlaik uzskata par prioritāti budžeta pieņemšanu.

Taujāta, vai valdības rīcībspēja pašlaik ir apšaubāma un situācija ar investora piesaisti "airBaltic" to apliecina, "Vienotības" līdere atbildēja apstiprinoši. Proti, valdība spēj lemt par darba kārtības jautājumiem, bet pašlaik tā nespēj skaidrot sabiedrībai dažādus jautājumus, uzskata politiķe.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)