Banner 980x90

Kam var palīdzēt īstermiņa kredīti?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Ikviens cilvēks samēro tēriņus ar ienākumiem, bet diemžēl ne visu dzīvē var paredzēt. Pēkšņa vajadzība pēc naudas var rasties arī tad, kad bankas kontā nav liekas summas. Ko darīt, ja steidzami nepieciešams apmaksāt rēķinus, izsaukt santehniķi vai iegādāties medikamentus? Ja negribas lūgt naudu draugiem, var pieteikties aizdevumam. Ātrie kredīti ir radīti, lai cilvēki varētu segt neatliekamus ikdienas maksājumus, nevēršoties bankā. Šādi aizdevumi ir pieejami bez galvojuma, ķīlas un izziņas no darbavietas. 

Kā pieteikties ātrajam kredītam?
Ātrie kredīti ir pieejami interneta lietotājiem. Lai ietaupītu klientu laiku, pieteikšanās process notiek tiešsaistē. Jums būs nepieciešams
- reģistrēties izvēlētās kredītkompānijas mājaslapā;
- pārskaitīt aizdevējam reģistrācijas maksu – 0,01 eiro. Tas ir nepieciešams, lai visdrošākajā veidā paziņotu aizdevējam Jūsu bankas konta numuru;
- aizpildīt pieteikuma anketu, norādot vēlamo kredīta summu un atmaksas laiku.

Saņemot Jūsu pieteikumu, kredītkompānijas darbinieki uzreiz ķeras pie tā izskatīšanas. Parasti tas neaizņem vairāk par 10–15 minūtēm, un aizdevēja lēmumu Jūs uzzināsiet ar SMS starpniecību. Ja lēmums ir pozitīvs, nauda tiks pārskaitīta nekavējoties.

Kā aizdevēji pārbauda Jūsu kredītspēju?
Lai gan privātās kredīkompānijas neprasa izziņas no darbavietas un bankas konta izrakstus, ātrie kredīti nav pakalpojums, ko var saņemt ikviens. Lai izvērtētu klienta maksātspēju un pieņemtu lēmumu par aizdevuma piešķiršanu, aizdevēji izmanto Kredītu datubāzes un Parādnieku reģistru. Šos sarakstus veido gan valsts, gan privātie uzņēmumi, lai varētu ātri noskaidrot katra potenciālā aizņēmēja kredītvēsturi. Datu bāzes ļauj uzzināt, vai
- Jums ir noformēti kredīti citās iestādēs;
- Jūs jau esat izmantojis kredītu pakalpojumus;
- Jūs bijāt savlaicīgi atmaksājis iepriekšējos aizdevumus;
- Jums nav aktuālu parādu.

Laba kredītvēsture ir nepieciešama ikvienam, kurš grasās pieteikties ātrajam kredītam. Tā nozīmē, ka Jums nav parādu, un nav vienlaicīgi noformēti vairāki aizdevumi. Laba kredītvēsture apliecina, ka Jūs zināt, kas ir atbildīga aizņemšanās.

Kā aizņemties atbildīgi?
Lai gan ātrie kredīti nav pārāk lieli, atcerieties, ka aizdevums jebkurā gadījumā nozīmē papildu tēriņus nākotnē. Jums būs jāatmaksā kredīts noteiktajā termiņā, jo tikai savlaicīgi segts aizdevums ir izdevīgs. Pirms pieteikšanās kredītam izvērtējiet savas finansiālās iespējas. Pajautājiet sev:
- vai Jūsu ienākumi ir pietiekami lieli, lai katru mēnesi veiktu iemaksas?
- vai ātrā kredīta summa ir samērota ar Jūsu vajadzībām, un Jūs neaizņematies pārāk daudz?
- vai esat iepazinies ar kredīta nosacījumiem un saprotat, kā un kad pārskaitīt maksājumus?

Atbildīga aizņemšanās ļaus izvairīties no sarežģījumiem nākotnē un saglabās Jūsu kredītvēsturi tīru. Ātrie kredīti var Jums palīdzēt, ja vien zināt, kā tos izmantot. Veltiet laiku, lai iepazītos ar dažādiem kredītu piedāvājumiem, un veiciet pārdomātu izvēli! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)