Banner 980x90

Gulbenes pašvaldība meklē darba devējus bez darba palikušajām šuvējām

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Gulbenes novada dome apzinājusi vairākus potenciālos darba devējus Krāslavā, Smiltenē, Tukumā un Daugavpilī, kā arī aptaujājusi vietējos uzņēmējus par telpu izīrēšanas iespējam uzņēmumiem, kas varētu Gulbenes novadā atvērt savas filiāles un piedāvāt darbu cilvēkiem, lai viņiem nav jādodas darba gaitās tālu no mājām, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

"Mums nenācās ilgi gaidīt, līdz atsaucās pirmie uzņēmēji, kas izrādīja interesi par filiāļu atvēršanu Gulbenē. Saņēmām reālus piedāvājumus, izrādījām pieejamās telpas. Apģērbu šūšanas uzņēmums SIA "Nemo Sewing Factory" jau iekārto telpas. Darbs būs 40 šuvējām. SIA "Artex" no Smiltenes un SIA "SRC Brasa" arī ir izrādījušas interesi par filiāles atvēršanu Gulbenē. Dažas šuvējas jau ir iekārtojušās darbā Smiltenē," atklājusi Gulbenes novada domes konsultante-priekšsēdētāja palīdze Liāna Jansone.

Viņa piebildusi, ka, iespējams, būs nepieciešams atvērt komercreisu "Gulbene-Smiltene", kas tiks pielāgots darba maiņu sākumam un beigām, ja būs vismaz 15 līdz 20 pasažieri.

LETA jau ziņoja, ka Gulbenes šūšanas uzņēmumā SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" 158 darbiniekiem nav izmaksāta darba alga par šī gada martu, aģentūrai LETA atklāja uzņēmuma ražošanas vadītāja Ilze Boldāne.

Boldāne pastāstīja, ka uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vācijas firma "Apanage Fashion Group GmbH ", kurai šī gada aprīlī ir pasludināta maksātnespēja.

"Tā kā mūsu uzņēmumam nav amatpersonas, kura varētu iegūt oficiālu informāciju (vienīgais valdes loceklis no darba tika atbrīvots šī gada 6.aprīlī), rīkojamies pēc tās, ko iegūstam no Vācijas kolēģiem. Tā kā notiek īpašnieka maksātnespējas process, gaidām viņu lēmumu par to, kas notiks ar mūsu uzņēmumu. Nekādi konkrēti datumi un darbības man nav zināmas," viņa atzina.

Savukārt 26.maijā Rīgas rajona tiesā Jūrmalā notiks tiesas sēde, kurā skatīs Gulbenes šūšanas uzņēmuma SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" maksātnespējas lietu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Uzņēmuma SIA "Nienhaus&Lotz Lettland" 2014.gada apgrozījums ir 1 116 130 eiro, savukārt peļņa - 4 390 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)