Banner 980x90

Gulbenes novada svētkos varēs ielūkoties arī armijas ikdienā

Sestdien, 5.jūlijā, Litenē notiks ceturtie Gulbenes novada svētki "Litenes ritenī", kuru programmā šogad iekļauta arī sadaļa "Vēsturiskais fakts "Litene - Latvijas armijas vasaras mītne" - skatījums uz mūsdienu Latvijas bruņotajiem spēkiem", pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļā.
Popularizēt karavīra profesiju un atzīmējot armijas dibināšanas 95.gadadienu, bruņotie spēki novada svētku apmeklētājiem piedāvās apskatīt karavīru un zemessargu ieročus, militāro tehniku, kā arī vērot dažādus paraugdemonstrējumus.

Pasākumu, kas noritēs Litenes sporta stadionā, plkst.13.40 ievadīs Zemessardzes orķestris, pēc kura uzstāšanās dalībniekus uzrunās Nacionālo bruņoto spēku komandiera vietnieks, Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Juris Zeibārts.

No plkst.14.15 līdz pat plkst.17.00 notiks ieroču, ekipējuma un tehnikas izstāde, kurā varēs apskatīt gan karavīru un zemessargu individuālos ieročus un Zemessardzes 34.artilērijas bataljona lielgabalus, gan arī helikopteru "Mi-17". Tajā demonstrēs arī Jaunsardzes ekipējumu un jaunsargu apmācības līdzekļus. Šajā laikā darbosies arī  Zemessardzes 35.nodrošinājuma bataljona armijas lauka virtuve, kur apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt karavīru ēdienu.

Savukārt paraugdemonstrējumos, kas notiks no plkst.14.15 līdz plkst.15.30, Zemessardzes 25.kājnieku bataljona nodaļa rādīs ugunspunkta iznīcināšanu, Speciālo uzdevumu vienība – kaujinieku izpletņlēkšanas un nolaišanās pa virvi iemaņas noziedznieku aizturēšanai, bet Gaisa spēku aviācijas bāze – izpletņlēcēju iemaņas, kā arī cietušo glābšanu, izmantojot speciāli aprīkotu helikopteru "Mi-17".

Tiekoties ar Rekrutēšanas un jaunsardzes centra pārstāvjiem, pasākuma apmeklētāji varēs ne tikai uzzināt par dienesta iespējam regulārajos spēkos, bet arī pieteikties dienestam bruņotajos spēkos.

Par pasākumu muzikālo noformējumu rūpēsies un no plkst.22.00 līdz plkst.22.40 ieskandinās zaļumballi Zemessardzes orķestris diriģenta Andra Kareļa vadībā.

Bruņotie spēku regulāri piedalās Gulbenes novada rīkotajos pasākumos, kuros piemin traģiskos 1941.gada 14.jūnija notikumus, kad vienlaikus ar civiliedzīvotāju masveida izsūtīšanu notika represijas arī pret Latvijas armijas karavīriem. 1941.gada 14.jūnijā Latvijas armijas Litenes un Ostroviešu nometnē, kas atradās aptuveni desmit kilometru attālumā no Litenes, apcietināja un uz Sibīriju deportēja vismaz 430 virsnieku. Vairāki no viņiem tika nošauti uz vietas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)