Banner 980x90

Gulbenes novada skolās norisinās putras programma

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Lai izglītotu bērnus par graudaugu lomu uzturā un aicinātu tos vairāk izvēlēties ēdienreizēs, visu mēnesi skolās norisinās "Putras programma 2015", kurā piedalās vairāk nekā 300 izglītības iestāžu no dažādiem Latvijas reģioniem. Gulbenes novadā aktīvi putro vairākas mācību iestādes dažādās vecuma grupās: Gulbenes 1.pirmsskolas izglītības iestāde, Galgauskas pamatskola, K.Valdemāra pamatskola, kā arī Jaungulbenes PII "Pienenīte".

Kā pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja Putras programmas koordinators Ansis Krūmiņš, oktobris jau tradicionāli ir kļuvis par Putras mēnesi, kura ietvaros jau trešo gadu skolās notiek putras stundas, putras pagatavošanas meistarklases un dažādas citas par graudaugiem izglītojošas aktivitātes, turklāt aktīvākās skolas saņem putras dāvanas no "Herkuless".

Putras programmas iniciators ir AS "Rīgas Dzirnavnieks" sadarbībā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Tās mērķis ir popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu un radīt jaunas tās ēšanas tradīcijas. Graudaugi ir viena no nozīmīgākajām produktu grupām, tāpēc ļoti svarīgi, lai bērni un to vecāki mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras.

Līdz 8.novembrim skolās notiek Putras programma, kurā bērni piedalās Putras stundās un #Putrings čempionātā, kas šogad veltīts putras mutvārdu mantojuma popularizēšanai un mūsdienu valodas bagātināšanai ar sakāmvārdiem par putrām. Kurš gan nezina folklorizējušos izteicienus "vāries kā putras katls", "baigā putra galvā", "nestreb karstu putru" un "it kā putru nebūtu ēdis"! Jaunus sakāmvārdus ikviens var ievietot sociālajos tīklos ar tēmturi #Putrings.

Putras programmā iesaistās arī skolu ēdnīcas, kuras Putras mēneša ietvaros cienā bērnus ar veselīgām putrām, kā arī tajās viesojas speciālisti, kuri skolēnus iepazīstina ar graudaugu pamatīpašībām un to, kāpēc nepieciešams tos iekļaut ikkatra skolēna ēdienkartē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)