Banner 980x90

Gulbenes novada pašvaldība pilsētā plāno izveidot aktīvās atpūtas kompleksu

Rīga, 22.okt., LETA. Gulbenes novada pašvaldība tuvāko divu gadu laikā Gulbenē plāno izveidot aktīvās atpūtas kompleksu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Īstenojot atpūtas kompleksa izveidi, tiks nodrošinātas daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas novada iedzīvotājiem un viesiem.

Nepieciešamību pēc šāda kompleksa iedzīvotāji vairākkārt pauduši aptaujās un dažādās tikšanās reizēs. Arī novada attīstības dokumentos viens no definētajiem stratēģiskajiem mērķiem ir ģimenei pievilcīgas vides veidošana.

Daudzfunkcionālā atpūtas kompleksa izveide iecerēta aptuveni trīs hektāru platībā. Tas būs paredzēts bērniem pirmsskolas un skolas vecumā, jauniešiem, ģimenēm un tūristiem.

Aptuvenās kompleksa izveides izmaksas ir 1,5 miljoni eiro, un tās tiks segtas no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Gala lēmums par ierīkojamām iekārtām un aktivitātēm tiks pieņemts pēc plašākām diskusijām ar sabiedrību. Pirmajā iedzīvotāju diskusijā iedzīvotāji aicinājuši atpūtas kompleksu izveidot, piemēram, slēpošanas trases pļavās Dzirnavu ielā, nevis iepretim Gulbenes stadionam. Izskanēja ieteikumi, ka atpūtas kompleksam ir jābūt saistošam ne tikai vasarā, bet arī ziemā. Iedzīvotāji par saistošām atzinuši piknika vietas, āra galda spēļu laukumus un skrituļošanas iekārtas.

Daži iedzīvotāji mudināja nebūvēt vienu lielu atpūtas kompleksu, bet gan vairākus mazus rotaļu laukumus, kas būtu izvietoti Gulbenes parkos.

Nākamā tikšanās reize ar iedzīvotājiem plānota novembra beigās.

Šā gada septembrī Gulbenes novada domes sēdē deputāti atbalstīja projekta "Aktīvās atpūtas kompleksa izveide Gulbenē" ieceri un tā īstenošanu līdz 2020.gada beigām. Gulbenes novada pašvaldības budžeta 2019.gadam plānā tiks iekļauts finansējums 50 000 eiro apmērā projekta tehniskās dokumentācijas izstrādes nodrošināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)