Banner 980x90

Druvienas Silmači aicina uz skroderdienām un vasaras saulgriežu svinēšanu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

23.jūnijā Gulbenes novada Druvienas pagasta Silmačos norisināsies pasākums "Latvija līgo Druvienas "Silmačos", kura galvenais notikums būs leģendārās Latvijas Nacionālā teātra izrādes "Skroderdienas "Silmačos" atgriešanās uz Silmaču brīvdabas estrādes skatuves. 

Kā pilsētas informācijas portālu Gulbene24.lv informēja Gulbenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Krevica, šogad aprit 30 gadi, kopš Latvijas Nacionālais teātris pirmo reizi brīvdabā Druvienā spēlēja "Skroderdienas "Silmačos". Pēdējo reizi Nacionālais teātris ar izrādi Druvienā viesojās 1991.gadā. 

Vasaras saulgriežu svinēšana Druvienā plānota visas dienas un nakts garumā. Lustēšanās sāksies jau no plkst.15.00, kad varēs iepirkties Vislatvijas Zāļu tirgū, piedalīties latviskās Līgo dienas radošajās darbnīcās – siet sieru, pīt vainagus, mācīties Līgo dančus un dziesmas.
Savukārt 19.00 sāksies brīvdabas izrāde – R.Blaumaņa "Skroderdienas "Silmačos" Latvijas Nacionālā teātra iestudējumā. Galvenajās lomās iejutīsies aktieris Uldis Anže, kurš atveidos Dūdara lomu un kura dzimtā pilsēta ir Gulbene, bet Antonijas loma uzticēta aktrisei Ditai Lūriņai. Režisore Indra Roga.

"Uz šo pasākumu Gulbenes novads mūs ir centies pierunāt jau piecus gadus. Bet mēs visu laiku neesam varējuši saņemties, jo tas nav vienkāršs pasākums, tā nav vienkārša izrāde. Tā ir mūsu goda lieta – izdarīt visu kvalitatīvi. Šis ir vienreizējs pasākums, jo diezin vai Latvijas Nacionālais teātris jebkad vēl vai vismaz tuvākajos 10 gados spēlēs brīvdabas izrādi," notikuma unikalitāti komentē Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Pēc izrādes Līgo nakts un Jāņu rīta danči kopā ar grupām "ElektroFolk", "Auļi" un "Dārdi".

Teritorijā būs pieejamas telts vietas.

Līdz 1.martam biļetes uz pasākumu būs nopērkamas lētāk – 7 eiro, 10 eiro, 20 eiro. Pēc tam – 10 eiro, 15 eiro, 25 eiro. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja uz pasākumu ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)